Дринска регата у Бајину Башту доводи преко 100.000 посетилаца, на води се очекује 1.000 чамаца 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs             

 
Дринска регата у Бајину Башту доводи преко 100.000 посетилаца, на води се очекује 1.000 чамаца
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
13.07.2021 | 0 коментар(а)



Бајина Башта – На реци Дрини све је спремно за најмасовнију манифестацију на води. Дринска
Дринска регата у Бајину Башту доводи преко 100.000 посетилаца, фото: РИНА

регата заказана је за период од 14. до 18. јула у Бајиној Башти, а година паузе условила је никад веће интересовање посетилаца, стога су скоро сви смештајни капацитети већ сада попуњени и у општини на крајњем западу Србије за пет дана очекује се преко 100.000 гостију, сазнаје агенција РИНА.

На води се очекује 10. 000 чамаца, фото: РИНА

„Људи су се зажелели Дринске регате, јер то није само манифестација већ догађај са ког се носе најлепше успомене. Посетиоци ће као и обично стићи из свих делова земље, али и из суседних држава тако да на реци током великог спуста који је заказан за суботу, очекујемо преко 1.000 чамаца. Као и обично, све мере везане за безбедност учесника и свих посетилаца биће максимално спровођене. Надамо се гостима и из иностранства упркос пандемији, јер искуство је показало да ко дође једном увек се враћа поново“, изјавио је за РИНУ Синиша Спасојевић из ТО „Тара-Дрина“.

Већем броју гостију свакако је допринело и знатно повећање смештајних капацитета у Бајиној Башти.

Никад веће интересовање за највећу балканску манифестацију на води, фото: РИНА

„Цене смештаја су остале исте као и прошле године, у зависности од локације и врсте апартмана зависи и количина новца коју морате да издвојите, али свакако приступачна је за сваки џеп. Цене смештаја за Регату се крећу у распону од 800 до 4800 динара по особи за дан, у зависности од претходно поменутих фактора. Све информације се могу се могу добити контактирањем Туристичког инфо-центра у Бајиној Башти“, каже Спасојевић.

Организатори су и ове године припремили богате садржаје у склопу манифестације, а врхунац журке свакако ће бити концерти највећих звезда из Србије и региона. У петак вече ће наступ одржати Џенан Лончаревић и Ацо Пејовић, а дан касније Ђорђе Давид и Тони Цетински.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BAJINA BASTA DRINSKA REGATA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.943.173 посета
Тренутно на сајту: 407 посетилац(a)