Adamović: Fond srndaća u lovištima i više nego zadovoljavajuć 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Adamović: Fond srndaća u lovištima i više nego zadovoljavajuć
Trenutno na sajtu: 605       |       Podeli:
18.05.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Početak lovne sezone lovci Lovačkog udruženja „Vojvoda Milan Obrenović”



provode u znaku lova na srdaće. Matični fond ove divljači u lovištima na području gornjomilanovačke opštine je i više nego zadovoljavajući.

„Lovna 2023/24.godina po kalendaru lova je počela 15.aprila, što je početak komercijalnog lova a za članove lovačkog udruženja lov je počeo 6.maja. Prvi rezultati su odlični i po brojnosti i po kvalitetu odstreljenih grla. U komercijalnom lovu do sada je odstreljeno 8 srndaća, dok je za dva lovna vikenda, koliko ih je bilo od početka lova, odstreljeno je oko 80 grla visoke divljači u oba lovišta. Brojnost je na visokom nivou tako da je sve u skladu sa godišnjim planom gazdovanja našeg udruženja i lovne osnove. Sva odstreljena divljač su predata objektu za prihvat odstreljene divljači i pregledana od strane veterinarske inspekcije koja je izdala potvrde da su grla zdrava i da se mogu koristiti”, rekao je Zoran Adamović, upravnik lovišta.

Lov na srndaće trajaće do 4 juna, potom se lov na ovu vrstu divljači nastavlja 29. jula i trajaće do kraja godine ili do ispunjenja plana odstrela.

 

 

GZS/GM PRESS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lovci srndaci gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.100.186 посета
Тренутно на сајту: 605 посетилац(a)