Жарко је чачански цикло - путник, бициклом обишао 17 држава централне и западне, а планира и освајање источне Европе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Жарко је чачански цикло - путник, бициклом обишао 17 држава централне и западне, а планира и освајање источне Европе
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
04.11.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Циклотуризам је растућа грана туризма и све популарнији вид путовања на два точка.



Путује се ради уживања у активном одмору или авантуре, на једнодневни излет, вишемесечни, па чак и до године.


Жарко Џекулић је циклопутник, он је бициклом обишао чак 17 држава и ту како каже неће стати.


Страствени је заљубљеник у природу и бициклизам, свет гледа другачијим очима са два точка, а на путовања креће без мапе и навигације.


„Често кад идем на путовања, спавам у природи и шатору где ме затекне ноћ, ту преспавам, на бициклу носим сву своју опрему, ту спремам и храну, то је један покретна кућа на бициклу. Кад сам кренуо пут Европе, интересантно је да сам те државе и упознавао кроз људе који живе у главним градовима, јер чињеница је да у главном граду не можемо да упознамо саму државу", рекао је Жарко Џекулић, цикло путник.


Кроз осмогодишње бурне цикло авантуре, Жарко нека сећања носи заувек у срцу, као искуства од непроцењивог значаја.


"Кад сам се попео на врх Алпа, наишао је облак и почео да пада град, касније је била јака магла, једва смо возили кроз маглу, ништа се није видело, тек када смо се спустили мало нићже, схавтио сам да је у ствари то био облак. Тако да имам искуство вожње бицикла кроз облаке", истакао је Жарко.


Поред тога што овај цикло путник људе на путовањима упознаје у разним приликама и државама, каже да нема ни једно негативно искуство.


„Без обзира где сам био, обишао сам скоро целу централну и западну Европу, био сам и у Црној Гори, чак и у Албанији возио, нигде нисам имао непријатних искустава и свуда су ме људи углавном, позитивно дочекали", појаснио је он.
Овај човек, планове и ретроспективе својих путовања ствара на стазама покрај Западне Мораве.


„Одавде, управо крећем, поред Мораве и Морави се увек вратим, ту сумирам цело путовање, те направим резиме истог и сабирам километре и кад правим неку туру, ту је почетак и ту је крај", казао је Жарко.


Након обиласка, централне и западне Европе, Жарко се припрема на освајање источне Европе и њених 17 држава, а на то путовање кренуће управо одавде за Западне Мораве, а вратиће јој се са новим успоменама.


Прилог емитован у вестима Б92:

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ciklo putnik cikloturizam zarko dzekulic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.572.136 посета
Тренутно на сајту: 407 посетилац(a)