Лучанима 16,5 милиона за водотокове другог реда 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Лучанима 16,5 милиона за водотокове другог реда
Trenutno na sajtu: 401       |       Podeli:
25.08.2017 | 0 коментар(а)



Лучани - Држава је одобрила општини Лучани 16,5 милиона за пројекат смањења ризика од поплава за воде другог реда.

Наиме, на основу урађене пројектне документације и учешћа на конкурса за доделу средстава за ове намене, Канцеларија за јавна улагања ВРС одобрила је општини Лучани нових 16,5 милиона динара за уређење водотокова. Овим средствима ће се регулисати водотокови на реци Горушица у Вичи у дужини од 350 метра, реци Добрици у Котражи у дужини од 260 м, Пуховској реци - 800 метара и потока Дупљај у Гучи у дужини од 300 метара. Пројектом је предвиђено уклањање растиња, проширење и чишћење речних корита, бетонирање делова корита и облагање речних корита каменом подзидом. На овакав начин биће омогућен убрзан и несметан проток бујичних вода кроз наведене токове. Самим тим ће се смањити могућност изливања и плављења пољопривредног земљишта и домаћинстава око наведених река.

Након спроведеног поступка јавне набавке изабран је извођач "Ерозија" Ваљево, а радови су почели у понедељак 21. августа. Рок за завршетак уређења водотокова је крај септембра.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.277.648 посета
Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)