Јуниорски првак Србије у билијару 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Јуниорски првак Србије у билијару
Trenutno na sajtu: 563       |       Podeli:
03.04.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Дванаестогодишњи Ужичанин Лазар Костић, ученик петог разреда Основне школе „Нада Матић“,

остварио је велики успех. Већ у првој години бављења билијаром освојио је, и то убедљиво, титулу јуниорског првака Србије за 2017/18. годину, у конкуренцији такмичара до 17 година. На седам одиграних турнира Лазар је три пута био први, једном други, два пута трећи и једном пети. Са 5.400 освојених бодова далеко је надмашио Павла Станковића (Клуб CUE BALL из Београда) који је био други са 3.000 бодова, и трећепласираног Луку Бугарског (Клуб BTT JOKER из Новог Сада) са 2850 бодова. За јуниорско првенство Србије У17 (до 17 година) пријавило се укупно 17 младих играча билијара.

Шампионску титулу Лазар Костић је „оверио“ на свој дванаести рођендан. Једноставно, није желео да пропусти јединствену прилику: у Ужице се из Београда вратио са победничким пехаром. Рођенданска торта га је чекала у Билијар клубу „MASSE“, где му је по повратку с родитељима из Београда приређен дочек какав доликује шампиону, а сутрадан му је приређено и рођенданско и клупско славље.

,,Моји родитељи нису имали ништа против да померимо рођендан и све је било баш онако како сам ја желео“, задовољно ће Лазар Костић, иначе одличан ученик у школи и стандардни голман кадетског фудбалског тима „Јединство-Путеви“ из Ужица, где је већ три пута до сада на турнирима проглашаван за најбољег чувара мреже за своје, 2006. годиште.

Овај млади, узорни спортиста је омиљен у Билијар клубу „MASSE“, и могло би се рећи да је клупска – маскота. Све медаље и пехаре који красе и његову собу и клупске просторије он је заиста заслужио. Занимљиво је да слободно време код куће проводи у слагању Рубикових коцки. Чини се да би се и ту лако изборио за највиши пласман, јер је невероватно брз и вешт. Његови родитељи кажу да се највише обрадује када добије на поклон Рубикову коцку коју није имао. Тренутно у својој колекцији има око 15 различитих, па када заврши домаће задатке и друге школске обавезе, он се, редовно, дохвати коцки. И право је уживање гледати га како то ради. У очекивању – како каже – да ће се у Ужицу најзад организовати такмичење и у слагању Рубикових коцки.

Фото: Билијар клуб „MASSE“

Овог упорног и лепо васпитаног дечака краси изузетан победнички менталитет: он је спортиста који се не мири са поразом. Редован је и на фудбалским тренинзима и у билијар клубу, и очито да има довољно времена да испоштује све обавезе, и у спортовима којима се бави, али и у школи, где се професори и наставници најлепше изражавају о њему као ученику.

,,Лазар Костић је почео да игра билијар пре непуних годину и по дана, када је са оцем Драганом дошао у Клуб „МАSSЕ“. Од тада тренира свако вече, упоран је и одговоран“, задовољно констатује његов тренер, оснивач, играч и власник клуба професор Љубиша Вранешевић.

,,Невероватно је како је брзо узнапредовао. Нажалост, он је једини наш јуниор, па очекујемо да ће његов велики успех подстаћи Лазареве вршњаке да дођу и науче ову занимљиву игру о којој се похвално изразио и чувени Никола Тесла. Лазар је освајањем шампионске титуле стекао право учешћа на Европском првенству за јуниоре, које се ове године одржава у Холандији. Током летњег распуста овде планирамо и школу билијара“, каже Вранешевић.

Треба нагласити да је Лазарев успех резултат изванредне клупске атмосфере у Билијар клубу „МASSE“. И резултат подршке коју му пружају тренер Љубиша Вранешевић и остали старији играчи, који представљају један сложан тим. Једини ужички билијар клуб тренутно има десетак регистрованих играча, који су стекли право учешћа на државним првенствима, и укупно око 30 чланова. „MASSE“ се, у Првенству Србије у екипној конкуренцији, учврстио на првом месту у групи Д. У Првенству Србије у билијару такмичи се 20 екипа у четири групе. Завршни мастер турнир за сениоре (Љубиша Вранешевић је тренутно трећи у Србији) је 2. и 3. јуна, екипно првенство се завршава баражом 10. јуна, док је завршни мастерс турнир у екипној конкуренцији 23. јуна.

ГЗС / С. Тијанић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.993.838 посета
Тренутно на сајту: 564 посетилац(a)