Текстилна индустрија у наглом успону: Домаћа компанија из Пријепоља извози на далеко руско тржиште 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Текстилна индустрија у наглом успону: Домаћа компанија из Пријепоља извози на далеко руско тржиште
Trenutno na sajtu: 209       |       Podeli:
30.01.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Домаћа текстилна предузећа Трендтекс из Пријепоља и Јумко из Врања, потписали су два нова извозна уговора са руским
Фото: РИНА

дистрибутивним ланцем текстилних производа и обуће Еталон, а Тигар АД, Обућа Павле и Kрке Систем, договорили су повећање количине робе која пут Руске Федерације креће у наредним данима, јавља Привредна комора Србије.

Састанци са пет домаћих произвођача обуће и одеће организовани су претходних дана на захтев представника компаније Еталон, уз подршку Привредне коморе Србије.

„Током посете Србији представника Еталона, потписана су два нова извозна уговора и проширена сарадња са три компаније са којима су пословни уговори потписани током прошле године“, каже Немања Јовановић из Удружења за текстил ПKС.

Kомпанија Тренд-Текс ће у наредном периоду почети извоз радне и заштитне одеће, док ће Јумко започети извоз одеће за спортски лов и риболов. Са представницима команије Тигар АД, Обућа Павле и Kрке Систем, договорено је повећање количине робе за текућу годину.

„На основу нових уговорених послова и проширења сарадње са постојећим добављачима, очекује се да у овој години извозни послови буду готово три пута већи у односу на 2021“, истиче Јовановић.

Због отежане међународне логистике и транспорта са удаљенијих дестинација приметно је, каже, све веће интересовање купаца и трговаца из европских земља, попут Немачке, Аустрије, Мађарске и Руске Федерације, па се у овој години очекује даљи раст извозних активности текстилне индустрије Србије.

Статистика показује да је извоз текстилних производа током десет месеци прошле године износио 848 милиона долара што је за 13 одсто више у односу на исти период 2020. Извоз обуће и предмета од коже вредео је 425 милиона долара, за 24 посто више у односу на исти период 2020. године.


ГЗС/ РИНА




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Tekstil industrija prijepolje izvoz rusija trendtex

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.208.661 посета
Тренутно на сајту: 209 посетилац(a)