У чачанским школама спорадични случајеви вршњачког насиља 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У чачанским школама спорадични случајеви вршњачког насиља
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
16.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Вршњачко насиље у школама је проблем са којим се удружено морају борити држава, образовне институције и родитељи,



мишљења су просветни радници. Иако се у основним и чачанским средњим школама бележе само спорадични случајеви лакших облика насилног понашања, пракса говори другачије. Наиме, све је више облика физичког насиља који захтевају судски процес.
Најчешћи облици вршњачког насиља у основним и средњим школама су физичко, социјално и у последње време, све израженије дигитално насиље. У озбиљнијим ситиуацијама поред стручног тима школе и родитеља, у решавање проблема укључују се и полиција, минисатрство просвете и и центар за социјални рад.

Марија Вуловић, психолог

„Физичком насиљу су склонији дечаци, код њих се бележе туче, док су код девојчица приметни суптилнији облици , као што су психолошко, вербално или социјално насиље. Девојчице су склоне да оговарају и етикетирају, игноришу”, каже психолог Марија Вуловић.

 

Свака врста насиља трауматична је за жртву. Какве су последице зависи од интезитета и трајања насилног понашања, од склопа личности жртве, као и од подршке породице и околине.

 Прилог емитован у емисији „Пулс Србије”, ТВ Курир:

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vrsnacko nasile cacanske skole sporadicni slucajevi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.398.468 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)