Награде за најбоље спортисте – Радошу Миловановићу захвалност за допринос спорту 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Награде за најбоље спортисте – Радошу Миловановићу захвалност за допринос спорту
Trenutno na sajtu: 732       |       Podeli:
03.03.2023 | 0 коментар(а)



Лучани – Синоћ су у Дому културе у Лучанима проглашени и награђени најбољи спортисти општине за протеклу 2022. годину.

У оквиру Спортског савеза општине Лучани данас је око 1 200 активних спортиста, који се организовано баве спортом, тренирају и учествују на такмичењима различитих степена организованости. У 2022. години, клубови са територије општине Лучани, у националне селекције Србије, од пионирске до сениорске, дали су чак 10 репрезентативаца.

Председник Општине Лучани Миливоје Доловић рекао је да ова локална самоуправа из године у годину све више улаже у спорт.

„Подсетићу вас да је буџет за спорт неке 2016. године био осам милиона динара, док је сада 17. Поред тога доста улажемо у спортске објекте. Пре три године урадили смо велелепну спортску халу у оквиру средње школе у Гучи. Прошле године смо изнова урадили спортске терене у Расовцу, а затим у Губеревцима. И наравно бисер у Лучанима, хала о којој се прича 17 година, коначно за месец дана примиће прве спортисте на прве тренинге и утакмице прво у оквиру средње школе а затим и за велика спортска такмичења. Само у оквиру прошле године у ту халу, која има 700 седећих места, уложено је 42 милиона из локалног буџета а оно што нас чека ове године је партерно уређење”, казао је Доловић.

На основу предлога спортских клубова, удружења и новинара и предлога своје Комисије за награде и признања, Управни одбор Спортског савеза општине Лучани донео је одлуку о награђенима у следећим категоријама:

Најбољи спортиста је фудбалер Владимир Радивојевић коме је награду уручио председник Спортског савеза општине Лучани Михаило Николић. 

За најбољег младог спортисту изабран је фудбалер Никола Јојић, док је најбоља спортска екипа, мушка екипа Шаховског клуба „Јелица ПЕП“ из Горачића. 

„Задњих десет година сваке године смо добијали награде и за најбољу женску и за најбољу мушку екипу, ове године признање је припало мушкој екипи. Клуб је настао 2009. године и били смо двоструки прваци Србије у шаху, то се у бившој Југославији није догодили 50 година. На олимпијади 2018. године од десет учесника, шест је било из нашег клуб, три у женској и три у мушкој”, рекао је Душан Цогојевић, председник Шаховског клуба „Јелица ПЕП“ из Горачића коме је награду уручио председник општине Лучани Миливоје Доловић.

Омладинска селекција ФК „Младост“ изабрана је за најбољу младу екипу, а Предраг Алемпијевић за најбољег спортског радника. 

Стонотениски тим основне школе „Марко Пајић“ из Виче добио је признање за најбољу школску екипу и њима је награду уручио Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије.

„Управо школски спорт је време или моменат да деца треба да се баве неким видом физичке активности, пре свега због здравог стила живота. Спорт није само такмичење и деца треба да схвате да он треба да буде део њихове свакодневнице. Касније се неко определи за професионално бављење спортом, а има и оних који виде да нису за то па одустано и то је погрешно јер треба наставити због здравог стила живота”, рекао је Танасковић.  

Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије уручује награду Стонотениски тим основне школе „Марко Пајић“ из Виче

Он је већ четврти мандат на поменутој функцији и како каже држава никада више није одваја за спорт као сада.

„Имамо среће да је председник схватио ову област као веома битну за развој младих, и таква је ситуација на локалну. Јер како кажу ако улажете више у спорт, мање ћете у здравство. Изненађен сам када сам видео да у Лучанима поред фудбала има веома добрих резултата у различитим спортовима и то ми је драго као и да постоји и добра инфраструктура, само остаје да имамо добре учитеље јер ако имамо њих имамо и добре ученике”, казао је Танасковић.

Иначе, Савез за школски спорт Србије поклонио је Основној школи „Марко Пајић“ из Виче спортске реквизите како би било још успешнији. 

Најбоља сеоска екипа је ФК „Слога“ из Каоне, а награду за заслужног спортског радника припала је Миливоју Симеуновићу.

Иван Маринковић, бодибилдинг и фитнес репрезентативцу Србије

Признање за постигнуте спортске резултате припало је Ивану  Маринковићу бодибилдинг и фитнес репрезентативцу Србије, док је постхумно признање Радошу Миловановићу примио његов син Ненад Миловановић. 

„Иако је био дуго година инжењер и управник фабрике МБ `Наменска` мој отац је био човек спорта и он му је ушао у крв. И тако је касније са позиције менаџера фабрике доста помагао свим спортистима, не само фудбалерима. Волео је да деца иду правим путем, јер је спорт здравље. Обрад Обрадовић и Вујо Васовић, који су после Другог светског рата основали ФК `Младост` и дуго година су они обележавали тај клуб, касније је предат мом оцу Радошу. Обрад је убризгао Радошу  победнички став и жељу за успехом и то је онда он пренео и на нас. Када су били најкризнији дани клуба он је имао ту харизму да нас дигне и да кренемо даље”, рекао је Миловановић. 

Постхумна награда Радошу Миловановићу

Омладинска школа фудбала Младост данас је једна од плодоноснијих јер је до сада изнедрила седам репрезентативаца а прошле године и трансфер Ђорђа Гордића у Манчестер Сити. 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani sport nagrade raods namenska dolovic fk mladost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.088.851 посета
Тренутно на сајту: 733 посетилац(a)