Вакцинација се наставља – колективни имунитет зависи од солидарности и одговорности свих 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Вакцинација се наставља – колективни имунитет зависи од солидарности и одговорности свих
Trenutno na sajtu: 536       |       Podeli:
08.05.2021 | 0 коментар(а)



Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 698.518 особа, а забележено је 6.519 смртних случајева,
Вакцинација се наставља – колективни имунитет зависи од солидарности и одговорности свих, Фото: ГЗС

показују подаци са сајта ковид19.рс.
Према последњем пресеку, још 20 пацијената преминула су од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 1.277 особа, од 13.206 тестираних.
У Србији се наставља вакцинација. После Новог Сада и Београда, и у Нишу је од јуче могуће вакцинисање у два тржна центра.

Угоститељски објекти од јуче могу да раде и у затвореном простору до 22 сата.

Председник Србије Александар Вучић обишао је мобилни пункт за вакцинацију у селу Звечка код Обреновца, и апеловао на грађане да се вакцинишу.

Премијерка Србије обишла је вакцинални пункт у селу Рајковић у општини Мионица, где је са мештанима који су је дочекали у великом броју разговарала о вакцинацији, али и о проблемима који имају, а не тичу се епидемиолошке ситуације.

"До краја маја ћемо имати вакцина да вакцинишемо толико људи да се постигне колективни имунитет. Да ли ћемо у томе успети зависи од свих нас, зависи од људи који треба да разумеју да морамо бити одговрни и солидарни и да то не можемо успети без тога да људи желе и хоће да се вакцинишу", навела је премијерка.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић очекује да ће већина послодаваца поступити по препоруци о исплати накнаде 100 одсто зараде само запосленима који су на боловању због потврђене заразе корона вирусом, а који су вакцинисани, и поручила да то није дискриминаторна одлука.

Мутације коронавируса ће бити, али оно што се до сада показало је да све вакцине одлично раде свој посао - елиминишу се тешки случајеви, елиминише се ситуација да се дође до респиратора, елиминишу се ситуације и за кисеоник, рекла је за РТС директорка Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство др Јелена Беговић.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus statistika epidemioloska slik situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.991.447 посета
Тренутно на сајту: 537 посетилац(a)