Javni poziv za učešće na drvorezbarskoj koloniji „Krst patrijarha Pavla” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Javni poziv za učešće na drvorezbarskoj koloniji „Krst patrijarha Pavla”
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
14.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - „Dani patrijarha Pavla” u Čačku sa ograncima u Kućancima, Gacku, Nikšiću i Prizrenu, u



saradnji sa Eparhijom žičkom, pokroviteljom manifestacije gradom Čačkom u organizaciji udruženja „Pavle – život po Jevanđelju”, objavljuju javni poziv za učešće na devetoj drvorezbarskoj koloniji „Krst patrijarha Pavla”.

Pozivaju se svi koji se bave drvorezom da učestvuju na devetoj koloniji „Krst patrijarha Pavla”. Drvorezbarska kolonija se organizuje u čast dela patrijarha Pavla. Drvorezbarska kolonija je osnovni sadržaj manifestacije „Dani patrijarha Pavla”.

Potrebno je ručno izrezbariti drveni krst i dostaviti ga do 31. avgusta 2024. godine na adresu „Dani patrijarha Pavla”, Kneza Vase Popovića 14/5, 32000 Čačak. Vašu nameru učešća na koloniji dostavite organizatoru do 30. juna 2024. godine na elektronsku adresu danipatrijarhapavla@gmail.com. Stručni žiri će oceniti prispele radove i odabrati najlepši krst čiji autor dobija glavnu novčanu nagradu i plaketu, a ostali učesnici novčanu nagradu i zahvalnicu. Visina krsta je najviše 33 centimetra (uključujući i postament ukoliko je krst sa postamentom).

Na svečanosti, saboru, u manastiru Blagoveštenje kablarsko u Ovčar Banji, na Dan Vozdviženja Časnog Krsta (Krstovdan), 27. septembra 2024. godine, posle Svete Liturgije će se na svečanosti, uz izložbu krstova i besede o delu patrijarha Pavla, dodeliti nagrada i plaketa za najlepši krst i nagrade i zahvalnice ostalim učesnicima kolonije. Svečanost prati i pojanje hora.

Radovi, ručno rezbareni krstovi, se trajno čuvaju, od prve kolonije koja je održana 2016. godine. Nagrađeni i najlepši krstovi se javnosti predstavljaju izložbama koje će se organizovati gde za to postoji interesovanje, širom vaseljene. Udruženje „Pavle – život po Jevanđelju“ kao organizator Manifestacije će, u saradnji sa gradom Čačkom od krstova Kolonije i portreta patrijarha Pavla, kako je i nagovešteno, prirediti stalnu postavku u Čačku kada grad Čačak obezbedi adekvatan prostor.

Izrezbarite i prinesite i Vi krst u znak poštovanja prema liku i delu patrijarha Pavla koji ćemo zajedno uzneti njemu u čast, na svečanosti, 27. septembra 2024. godine u manstiru Blagoveštenje kablarsko u Ovčar Banji kod Čačka. Budite i vi deo priče koja promoviše najveće vrednosti ovozemaljskog života, život po Jevanđelju, ugledanjem na patrijarha Pavla!

Detaljnije pročitajte na sajtu https://danipatrijarhapavla.rs/ (Najave i Javni pozivi).


GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak krst patrijarh pavle konkurs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.339.879 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)