Министар Момировић обишао радове на поддеоници аутопута Прељина - Паковраће 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Министар Момировић обишао радове на поддеоници аутопута Прељина - Паковраће
Trenutno na sajtu: 292       |       Podeli:
31.08.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Након одржаног састанка у кампу Паковраће министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић,

обишао је радове на деоници од петље Прељина до петље Паковраће и даље ка улазу у тунел „Лаз”.

На тој траси се нлази и тунел Трбушани и то је наjдужи потез од 14 километара.

Министар Момировић  рекао је да је веома важна координација и међусобна подршка свих учесника састанка, захваливши Граду Чачку на свакодневној подршци, у циљу појачане динамике радова и завршетка поддеонице 3, од Прељине до Паковраћа, у амбициозно постављеном року, до краја ове године.

До сада је реализовано 45 одсто земљаних, 70 одсто радова на мостовима и више од 75 одсто на тунелу "Трбушани", констатовали су учесници састанка, тако да је процена да је реализовано око 60 одсто свих планираних радова. Бетонски радови који су изведени, били су отежани због високих температура, па се у највећем обиму радило током ноћи под рефлекторима, како би се поштовали планирани рокови.

„Од извођача радова ћемо затражити да се ради још интензивније, уз продужено радно време и повећан број радника, као и да се што пре започне реконструкција локалних путева који су оштећени током досадашњих радова, а који се више не користе за транспорт материјала. Након завршеног састанка обишли смо читаву трасу од Паковраћа до Прељине и уверили се у квалитет до сада изведених радова”, рекао је градоначелник Тодоровић.

Општи је утисак након састанка је да ће се у наредној години заборавити на гужве у саобраћају на наплатној рампи „Прељина" и обилазници око Чачка, јер ће ова деоница бити отворена за саобраћај.

Више од 800 радника свакодневно ради на овој деоници, а министар Момировић истиче да је сигуран да ће се оставрити сан људима из западне Србије, да се изградити комплетан ауто - пут као најбржа веза са Београдом.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


tomo momirovic obisao radovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.830.503 посета
Тренутно на сајту: 293 посетилац(a)