Финални радови на Голд Гондоли: Развлачи се главна сајла 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Финални радови на Голд Гондоли: Развлачи се главна сајла
Trenutno na sajtu: 590       |       Podeli:
02.03.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина – Голд Гондола, туристички пројекат деценије на Златибору, за који је издвојено 13 милиона евра
Фото: РИНА

из локалног буџета успешно се приводи крају и у току је развлачање главне сајле.

„Упоредо са радовима на развлачењу главне сајле на првом делу трасе ради се на међустаници где се завршавају финални радови на инсталацији конструкције гараже за кабине. Сви радови се одвијају у присуству представника француске фирме ПОМА. У оквиру посете француских експерта одржани су радни састанци са руководсвом ЈП „Голд гондола Златибор” о предстојећим активностима и одређивању динамике радова како би се овај пројекат ускоро привео крају и на пролеће гондола кренула у пробни рад, рекла је Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд Годнола” за РИНУ.

Општина Чајетина раписала је и тендер за набавку система за контролу приступа и продају карата за жичару Голд гондола Златибор. Овај систем биће инсталиран на панорамску жичару укупне дужине 8.866 метара у чијем су саставу четири станице на којима је потребно инсталирати капије за контролу улаза.

„На свакој од четири станице потребно је инсталирати једну стандардну баријеру за регуларне путнике, децу и одрасле, затим, једну широку баријеру која омогућава пролаз особама у колицима, дечијим колицима и бициклистима и једну широку излазну баријеру без очитавања, којом је омогућен само излаз. Систем треба да омогући и коришћење ски-пас пропусница које су издате за Ски центар Торник, како би се омогућила узајамна продаја карата и пролаз кроз капије, али и да се разграниче продате карте Ски-центра Торник и ЈП Голд Гондола Златибор, у циљу поделе прихода од продаје”, рекла је Бојана Божанић.

Голд гондола Златибор, као најдужа панорамска гондола на свету, представљаће јединствену туристичкју атракцију. Девет километара најмодерније ваздушне трасе златиборске гондоле повезаће центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера на којем ће се налазити међустаница. Гондола тренутно има капацитет 600 путника по сату у 55 засебних кабина са по 10 места, а вожња Гондолом пружиће импресивних 25 минута са невероватним погледом на живописне пејзаже Златибора.

У току је гласање за сувенир који ће бити симбол Голд Гондоле, а из свих градова Србије стигла су импресивна и креативна решења. Победници конкурса биће проглашени на основу гласова на друштвеној мрежи фесјбук. Прво место освојиће новчану награда и износу од 200 еура, другопласирани викенд за двоје на Златибору, а за треће место пруипремљено је десет бесплатних карата за вожњу златном гондолом.

 

ГЗС/РИНА

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GOLD GONDOLA FINALNI RADOVI ZLATIBOR

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.992.069 посета
Тренутно на сајту: 589 посетилац(a)