ДСС излази на изборе у оквиру Покрета "Метла 2020" 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
ДСС излази на изборе у оквиру Покрета "Метла 2020"
Trenutno na sajtu: 295       |       Podeli:
01.03.2020 | 0 коментар(а)



Демократска странка Србије одлучила је да изађе на предстојеће изборе у оквиру Покрета "Метла 2020",

потврдио је за Тањуг председник ДСС-а Милош Јовановић. Одлука је донета на седници Главног одбора ДС С-а, а за њу је гласало више од 70 чланова, три су била уздржана, а један је био против.

Јовановић је поновио да су изборни услови лоши, али да је оцењено да бојкот није сврсисходан, јер не може да убрза промене које су неопходне.  "Колико год изборни услови били лоши, једино вам преостаје да се борите и остварите најбољи могући резултат. Још је важније да током изборне кампање јасно и гласно кажемо да је неопходно ослободити државу од партијске братије и да је потребна озбиљна борба против корупције”, рекао је Јовановић.

Одговарајући на питање да ли има утисак да поједине странке које су најавиле бојкот излазе на изборе, он каже да није реч само о утиску и да већи део оснивача опозиционог Савеза за Србију (СзС) излази на изборе, између осталих и Демократска странка (ДС), чији функционери на локалу разговарају и с ДС С-ом.

“Не бавим се тиме, али је чињеница да већи део оснивача Савеза за Србију иде на изборе. (Милан) Стаматовић излази на изборе, (Небојша) Зеленовић свакако излази на локалне и добар део ДС излази, на локалу чак разговарају с нама, што под неким новим заставама група грађана”, рекао је Јовановић.

Он је поновио да се ДС С не бави другима и додаје да су они своју одлуку донели.

“Она је одговорна и тешка. Ми ћемо покушати да објаснимо грађанима да је неодговорно бојкотовати, јер без изласка на изборе не можемо да мењамо ништа на боље”, навео је председник ДС С-а.

Јовановић је позвао грађане да када буду доносили одлуку погледају ко шта ради и какве су чије биографије.

Кровна тема у кампањи Покрета "Метла 2020" биће "партијска држава” за коју каже да се разбија другачијим изборним системом и разбијањем моћи странака.

"Борба за власт у Србији је сурова, јер овде, много више него било где у Европи, то је средство за богаћење. Зато је таква политичка сцена”, коснтатовао је Јовановић.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.221.308 посета
Тренутно на сајту: 296 посетилац(a)