Za realizaciju dva projekta u Čačku od ministarstva zaštite životne sredine više od 30 miliona dinara 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Za realizaciju dva projekta u Čačku od ministarstva zaštite životne sredine više od 30 miliona dinara
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
18.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Pomoćnica gradonačelnika za zaštitu životne sredine Marjana Petronijević potpisala je sa



ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović ugovore o realizaciji dva projekta u Čačku, koje će u velikoj meri sufinansirati resorno ministarstvo. Cilj ovih projekata je unapređenje kvaliteta vazduha, a Ministarstvo zaštite životne sredine će za njihovu realizaciju opredeliti oko 31 milion dinara.

Prvi ugovor tiče se realizacije projekta zamene kotlarnice na lako lož ulje u Mašinsko-saobraćajnoj školi gasnom kotlarnicom. Predviđena je izgradnja kontejnerske gasne kotlarnice kapaciteta 992kW i izgradnja toplovoda sa povezivanjem na postojeći sistem grejanja. Najvažniji cilj ovog projekta je smanjenje zagađenja vazduha na teritoriji grada Čačka, a poseban je značaj što.

Pomoćnica gradonačelnika za zaštitu životne sredine Marjana Petronijević

Nakon 14 ugašenih kotlarnica u gradu Čačku koje su koristile ekološki neprihvatljive energente ovo je poslednja preostala, i na ovaj način nastavlja se sa unapređenjem kvaliteta vazduha u Čačku. Vrednost projekta je 28.682.000 dinara, pri čemu Ministarstvo zaštite životne sredine učestvuje sa 18.000.000, a Grad Čačak sa 10.682.000 dinara.

Drugi ugovor odnosi se na realizaciju projekta koji ima za cilj smanjenje zagađenja vazduha poreklom iz individualnih ložišta, a uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, kroz realizaciju ovog projekta, građanima će biti omogućeno da potpuno besplatno dobiju ekološki prihvatljive šporete na pelet. Vrednost ovog projekta iznosi 15.000.000 dinara, od čega resorno ministarstvo dodeljuje 12.766.000 dinara, a ostatak će finansirati Grad Čačak.


GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak zastita zivotna sredina projekti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.304.690 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)