Момировић: Овчар Бања важно место на мапи Србије, улагањем у путеве помажемо развој туризма 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Момировић: Овчар Бања важно место на мапи Србије, улагањем у путеве помажемо развој туризма
Trenutno na sajtu: 531       |       Podeli:
05.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - На састанку Међуресорне радне групе за уређење и развој Овчарско-кабларске клисуре,

коме је присуствовао министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић, разговарало се о инфраструктурним пројектима који ће додатно преуредити ово подручје.

"Влада Србије подржава развој Овчарско-кабларске клисуре. Тренутно инвестирамо и градимо 10 ауто-путева, инвестирамо у брзе пруге, а портфолио инвестиција министарства износи 23 милијарде евра", рекао је Момировић.

Додао је да, ако не будемо развијали локалне самоуправе и ако Овчар Бања не постане центар туризма и људи који у њој живе не буду могли да нађу боље плаћене послове, нећемо потпуно остварити циљеве.

Министар Момировић је истакао да је Овчарско-кабларска клисура као важно место културног, историјског и духовног наслеђа Србије, битан центар на туристичкој мапи наше земље.

Завршетком дела ауто-пута Милош Велики од Прељине до Пожеге биће измештен саобраћај из Овчарско-кабларске клисуре, што ће омогућити заштиту природног добра и екосистема ове регије.

У склопу ревитализација ове клисуре најзначајнији пројекти Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре су чишћење језера Међувршје, санација железничке станице Овчар Бања, реконструкција и проширење саобраћајнице ка Каблару, изградња паркинг-одморишта у Међувршју.

Овчарско-кабларску клисуру годишње обиђе око 200.000 посетилаца а улагањем у туристичке капацитете, нове путеве и железничку инфраструктуру, очекује се повећање броја посетилаца и економско и туристичко јачање овог краја и целе Западне Србије.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић казао је да је на данашњем састанку договорено извођење значајних инфраструктурних радова и културних догађаја у Овчар Бањи, који ће се реализовати након изградње потребних садржаја.

Данашњој, трећој, седници Међуресорне радне групе присуствовали су представници града Чачка, општине Лучани али и Српске православне цркве (Епархије жичке), као директори републичких јавних предузећа и представници Владе РС.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak ovcar banja momirovic sastanak turizam

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.265.742 посета
Тренутно на сајту: 532 посетилац(a)