У присуству министра Момировића одржан Новогодишњи коктел за привреднике 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У присуству министра Момировића одржан Новогодишњи коктел за привреднике
Trenutno na sajtu: 387       |       Podeli:
22.12.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Поред уважених представника милановачке привреде синоћњем Новогодишњем коктелу присуствовао је Министар унутрашње и

спољне трговине Томислав Момировић, објавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац на свом Фејсбук профилу.

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, Фото: ОУ ГМ

Министар је похвалио наше привреднике истакавши да је Горњи Милановац пре свега град добрих домаћина са изузетно јаком привредом захваљујући којој је Милановац један од најразвијенијих у Србији, додавши да домаће компаније могу да се ослоне на Владу која ће створити услове како би привреда могла да расте, рекао је Ковачевић.

 Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, Фото: ОУ ГМ

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић, угостио је најуспешније милановачке привреднике, директоре јавних предузећа и установа и представнике општинског руководства како би сумирали резултате године која је на измаку, али и најавили нове пројекте за наредну.

Фото: ОУ ГМ

Поред уважених представника милановачке привреде овогодишњем коктелу је присуствовао Министар унутрашње и спољне трговине у Влади РС господин Томислав Момировић , поздрављајући уваженог госта, уважене привреднике и пријатеље председник Ковачевиће је рекао:
- Данас смо имали два изузетно важна догађаја, потписан је Споразум о сарадњи између општине Горњи Милановац и Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“, са директором института проф. др Милованом Бојићем што ће у значајној мери унапредити нашу здравствену заштиту. Други важан догађај јесте посета господина Момировића и заједнички састанак који смо имали са једним делом привредника општине Горњи Милановац где смо уз помоћ министра покушали да одговоримо на нека питања. Горњи Милановац има огромну производњу која се мора негде продати а то је управо Министарство којим управља господин Момировић- Унутрашње и спољне трговине. Неизмерно сам му захвалан, не само што је вечерас овде , већ и зато што је многе добре ствари урадио за Горњи Милановац. Министар Момировић је био на челу Министарства грађевинарства када смо потписали историјски уговор вредан 30 милиона евра за изградњу приступне саобраћајнице, завршили смо комплетну реконструкцију саобраћајнице од петље “Таково” до Прањана, то су значајни пројекти за развој наше општине.
-Ми од привреде добијамо кроз транфере пореза на зараде преко 900.000.000 динара, близу милијарду ће то бити наредне године И зато ми заједно морамо да радимо на развојним пројектима који су потребни нашој општини за нова улагања што ће резултирати бољи живот у Горњем Милановцу и бољи рад привреде.- рекао је председник.


Фото: ОУ ГМ

У даљем излагању председник је говорио о пројектима за 2023. годину, о изградњи затвореног базена који ће током наредне године бити предат на употребу грађанима уједно наглашавајући да ће се у јануару расписати тендера за изградњу новог вртића за 250 малишана . Пројекти су вредни око милијарду динара. Поред ових капиталних инвестиција у општини Горњи Милановац у плану је и реализација Пројекта санације речног корита реке Деспотовице , чиме ће град добити једну лепу променаде са новим озиданим коритом реке, истакао је Ковачевић..Присутне, синоћ је поздравила и Радмила Трифуновић председница Клуба привредника општине Горњи Милановац, која је привредницима пожелела успешну годину као и реализацију стратешких идеја , а да императив доброг развоја града, поред привреде буде и туризам.

 

 

Фото: ОУ ГМ

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади РС Томислав Момировић излагање је започео похваљујући рад председника Дејана Ковачевића и његовог тима иза којег су бројни реализовани али и започети пројекти који Милановац чине лепшим и јачим познат по својој моћној привреди.
-Када причамо о једном модерном граду средње величине какав ми у Србији желимо да имамао, ми често замишљамо град какав је Горњи Милановац. Ви представници ове привреде сте успели да изградите овај град И ми у Влади Републике Србије пуно учимо из корака које сте ви предузели. Уверен сам да заједничким радом са председником општине, са Владом Републике Србије а пре свега са Вама који стварате ту вредност у перспективи ћемо успети да направимо још боље резултате. Морам да будем потпуно отворен И да кажем да времена која суп ред нама нису ни мало лака, на жалост тек почињемо да осећамо последице рата на истоку Европе у земљама које су сировинска база за целу Европу и та криза се полако већ осећа. Као што знате Влада РС је предузела одлучне мере са једне стране да би заштитила цене основних животних намерница са друге стране да удар који је пратио раст цена у енергетском сектору преузме на себе како би привреда могла да се прегрупише у тим околностима и да настави да расте. И у наредној години ћемо бити партнер приватном сектору, мислим да смо ми Влада која је окренута приватном сектору, дубоко смо свесни да сте ви ти који морате запошљавате, плаћате плате, ви сте ти који морате да инвестирате, а ми смо ту да створимо услове да привреда може да расте да ваши производи буду још квалитетнији. Као што смо у корони одлучним корацима зауставили кризу, као што смо у претходној години не склањајући се од изазова преузели део терета на себе, тако ћемо И у наредној години учинити све да Србија прође боље него друге земље у регион, јер тиме ћемо и њима дати подршку.
Захваљујем на свему што сте урадили за овај град, за ову државу јер ова држава не би била ни десети део оног сто јесте да нема компанија као што су компаније у Горњем Милановцу – рекао је Министар Томислав Момировић уверен да нас у наредној години чекају велики успеси.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DEJAN KOVACEVIC TOMISLAV MOMIROVIC GORNJI MILANOVAC NOVOGODISNJI KOKTEL

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.318.414 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)