Одржан Петровдански сабор у Марковици којим је најављена велика трубачка фешта 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Одржан Петровдански сабор у Марковици којим је најављена велика трубачка фешта
Trenutno na sajtu: 270       |       Podeli:
13.07.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Запевало и заиграло Драгачево и најавило велику трубачку фешту

У Марковици је одржан четврти по реду Петровдански сабор. У радости и весељу, а поводом овог великог хришћанског  празника, окупило се локално становништво, огласиле су се драгачевске трубе, запевали су, заиграли су.

Сада већ традиционална манифестација, четврта по реду,  „Петровдански сабор“, одржана је у драгачевском селу Марковица.

Организован је богат културно –уметнички програм, а најјачи су се надметали и у надвлачењу конопцем. Дан пре овог великог хришћанског празника, екипе највећих гурмана спремале су пасуљ.

Заслуге за организацију овог успешног сабора, припале су Културном центру општине Лучани у Гучи, Туристичкој организацији „Драгачево“ Гуча, затим МЗ Марковица, Фудбалском клубу „Овчар“ као и пријатељу  сабора  предузећу „МБ Наменска“ Лучани.

На почетку културно –уметничког програма, запуцало се из топа, и то четири пута-  симболично за четврти по реду Петровдански сабор“, а Раде Терзић је казивао песму коју је посветио овом крају. Потом су се огласиле „Драгачевске трубе“, капелника Драгана Павловића из Гуче, финалисте 60. Драгачевског сабора трубача који ће се ове године одржати у термину од 13-15. августа у престоници трубе, Гучи.

У програму су учествовали и пријатељи из КУД „МБ Наменска“, Лучани, КУД „Абрашевић“, Гуча као и гости из Краљева, КУД „Опланићи“. Заиграли су игре из различитих делова Србије и подсетили присутне на богат и раскошан фолклор, како овог тако и свих крајева наше земље.

„Кад запевамо ја и сеја моја“, „Марамица златно перо“ ... Зачула се и песма из грла певача из певачких група  „Дучаловци“ и „Драгачевски вез".

Организатор је за крај поздравио све драге госте и учеснике и изразио жељу да се и следеће године, у здрављу и весељу окупе о Петровдану, у Марковици. Поново су се огласиле драгачевске трубе и најавиле велику трубачку фешту у Гучи.

ГЗС

 

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


petrovdanski sabor markovica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.439.728 посета
Тренутно на сајту: 270 посетилац(a)