Путеви проходни, вечерас поново снег 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Путеви проходни, вечерас поново снег
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
18.01.2017 | 0 коментар(а)



Метеоролози упозоравају да опет улазимо у период хладног времена, када се очекују снежне падавине, појачан ветар, јак мраз и ниске температуре



које ће се у појединим крајевима Србије кретати у интервалу између десетог и првог подеока испод нуле.

Саобраћај је успорен због зимских услова вожње, највише снега је пало у јужним, југоистичним, источним и западним крајевима земље, док је на појединим деоницама дошло и до стварање мањих снежних наноса.

Из Ауто-мото савеза Србије обавештавају возаче да је добра проходност на аутопутевима и путевима I и II приоритета, у нижим пределима коловози су мокри или под мањим снежним покривачем којег има у расквашеном стању, док на путевима II и III приоритета у вишим пределима треба рачунати са снегом на коловозу до пет центиметара, а на путевима у планинским подручјима и до 10.

И поред интезивних интервенција путара на посипању критичних деоница јак мраз и веома ниске температуре претварају сваку иоле влажну деоницу у лед или изражену поледицу на коју посебно упозоравамо возаче.

На пут крећите искључиво са зимском опремом и добрим зимским гумама, јер су због лоших пнеуматика честа проклизавања и препречавања возила посебно на успонима и превојима, која су често узрок прекида у саобраћају. На југу и југоистоку Србије, као и на подручју Тутина, Сјенице Ивањице и Новог Пазара где има највише снега и где је најхладније, возачима саветујемо да корсите искључиво главне путне правце без обзира на то што су они можда дужи, јер је на њима вожња сигурнија и безбеднија. У планиским пределима ових подручја, саобраћај је отежан и одвија се искључиво уз обавезну употребу ланаца.

Из Републичког хидрометеоролошког завода саопштавају да ће током дана бити облачно, хладно и

ветровито, местимично са снегом. Више падавина се очекује увече и током ноћи у југозападним крајевима. Ветар умерен и јак, на истоку и на планинама повремено и олујни, источни и североисточни уз локално стварање снежних наноса. Највиша дневна температура од -3 до 1°.

До четвртка (19.01.) повремено снег, на северу мање повећање висине снежног покривача, у осталим крајевима око 10 центиметара, у брдовито-планинским пределима и око 30, а због јаког источног и југоисточног ветра очекује се локално стварање снежних наноса.

До четвртка јутарња температура у интервалу од -8 до -4 °C, од петка до недеље (20-22.01.) локално и до -15 °C, а највиша у већини места од -5 до 0 °C (ледени дани).

Глас западне Србије

Прилог емитован у Дневнику западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.381.821 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)