Најмодернија основна школа налази се у Новој Вароши, на изгледу и функционалности би јој позавиделе и многе београдске 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Најмодернија основна школа налази се у Новој Вароши, на изгледу и функционалности би јој позавиделе и многе београдске
Trenutno na sajtu: 562       |       Podeli:
12.10.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Основна школа „Живко Љујић” у Новој Вароши после 45 година потпуно је
Основна школа „Живко Љујић”, фото: ГЗС

реконструисана и прилагођена потребама савременог школовања.

Ово је велика инвестиција вредна 500 милиона динара, све је кренуло од иницијативе локалне самоуправе, која је урадила и потребан пројекат а средства су обезбеђена преко Канцеларије за јавна улагања”, казао је за Глас западне Србије директор школе Ристо Поповић.

Модерно опремљени кабинети, фото: ГЗС

Према његовим речима адаптација и реконструкција објекта је урађена у потпуности, што подразумева објекте А и Б који су повезани топлим пролазом, што је јако значајно, јер је у питању веза фискултурне сале са остатком школске зграде. Сала је комплетно уређена као и спољашњи терени на које је постављена тартан подлога, а у оквиру школске зграде урађен је и затворени базен, сви кабинети опремљени су модерним намештајем и потребним училима”, истиче Поповић.

Фискултурна сала, фото: ГЗС

Реконструкцију школе која је изграђена давне 1976. године и у којој осим текућег одржавања ништа друго није урађено, са највећим одушевљењем дочекали су ученици.

Наша генерација је прва која је кренула у сређену школу и мислим да смо прави срећници”, каже ученица петог разреда Едина Бокалић, а њена другарица Теодора Ђокић са одушевљењем описује кабинете који су модерно опремљени.

Школа има и затворени базен, фото: ГЗС

За Павла Прокића највеће одушевљење изазвао је базен и са нестрпљењем очекује када ће у њему запливати, док је за Зејнеп Туркомановић уредност и нов намештај велики подстицај за боље учење.

Информатички кабинет, фото: ГЗС

Реконструкција је трајала око две ипо године, а запослени кажу да је све урађено изузетно квалитетно. Осим што је архитектонски школа веома допадљива, сада је у потпуности и функционална, а очекивања су да ће то умногоме утицати на родитеље да не напуштају Нову Варош, јер ће у свом месту имати омогућено квалитетно образовање.

Директор основне школе „Живко Љујић” Ристо Поповић, фото: ГЗС

Сигурни смо да ће то бити додатни мотив родитељима да остану овде и младима да оснивају породице у својој општини, а ми се радујемо да имамо што више ученика и сигуран сам да ће то бити тако у будућности, јер у животу је најважнији почетак, а то је квалитетно основно образовање”, закључио је директор једине градске основне школе у Новој Вароши.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos skola zivko ljujic rekonstrukcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.379 посета
Тренутно на сајту: 562 посетилац(a)