На овој ћуприји Драгачевци решавају проблеме мушкости: Избуше рупу, па забију глогов клин 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
На овој ћуприји Драгачевци решавају проблеме мушкости: Избуше рупу, па забију глогов клин
Trenutno na sajtu: 354       |       Podeli:
20.12.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - Драгачевци из села Зеоке тврде да знају тајну вечите младости, јер ту живи видар Раде, који како кажу мештани, зна како да мушкарцима врати
Место на ком мушкарци решавају проблеме мушкости, Фото: РИНА

снагу, чврстину и самопоуздање и то специјалном методом забијања клинова у дрвену ћуприју.

“Њему се обраћају мушкарци који имају проблема са потенцијом. Раде са својим “случајевима” дође до дрвеног моста и на њему бургијом избуши рупу, затим очита само њему знане речи, а потом мушкарац који има проблем кроз ту рупу изврши малу нужду, а онда заједно са Радом у њу забију глогов шиљати клин”, изјавио је за мештанин Татомир Петровић за РИНУ.

Татомир тврди да рупу на ћуприји буше бургијом

На овој дрвеној ћуприји бројни мушкарци су очигледно скупљали храброст да стану пред лепшу половину, а да се не обрукају. Као доказ, ту сада стоје бројни глогови клинови и избушена брвна.

“Кад мука натера, не бира се начин да се проблем реши. Нису само Драгачевци овде обнављали своју мушкост. Долазили су људи и из Ужица, Краљева, Чачка, сви код Рада и само са једном жељом. Многи су долазили и многима је помогао, неке је чак спасао и развода. Међутим, ретко ко се јавно похвалио да му је то значило, вероватно због срамоте, али овај механизам проверено ради”, каже Александар Петровић из Зеока.

Александар Петровић твди да долазе људи са свих страна

Овај стари мост због реконструкције пута би требало да буде срушен, али га Драгачевци не дају ни за живу главу, па ће смислити све начине да би спасили оно што им добро чини.

“Сви су ургирали да мост остане на том месту. Планирано је да се сруши, али од тога неће бити ништа”, нагласио је Александар.

На десетине клинова забијено у ћуприју

Нико не зна шта то видар Раде очитава и броји на сеоском потоку који да ли случајно или не се зове Манити вир. Тајну неће да открије, али зато радо помаже другима. А сви би мушкарци требало да знају да до драгачевског села Зеоке није тешко доћи, па уколико имају проблем могу да покушају јер можда, како се често може чути на вашару – ко набије, тај и добије.

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.896.898 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)