Najvredniji ekolozi u Srbiji osnovci iz Pranjana 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Najvredniji ekolozi u Srbiji osnovci iz Pranjana
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
12.04.2024 | 5 коментар(а)



Čačak - S obzirom na to da je april mesec ekologije osnovci škole „Ivo Andrić” u Pranjanima organizovali su čišćenje okoline,



škole, groblja i uopste varošice. Inače, u neposrednoj blizini pranjanske škole nalazi se groblje koje su deca danas očistila.

„Nije prvi put da učestvujemo u akciji čišćenja sela, ali prvi put čistimo groblje. Nije nam teško, jer je ovo sveto mesto, važno je da životna okolina bude čista i zdrava, a smeću je mesto u kanti", rekli su učenici Osnovne škole „Ivo Andrić” u Pranjanima.

Dragan Bralović, jedan od meštana ovog sela ističe značaj ovakve akcije, jer na mlađima svet ostaje.

„Ovo je stvarno dobar primer malih junaka koji su se zahvaljujući direkroru škole organizovali. Svaka čast, komšije i meštani treba da budu ponosni na ovu vrednu decu", rekao je Dragan Bralović, meštanin ovog kraja.

Ova akcija kao obeležavanje meseca ekologije, organizovana je kroz nekoliko predmeta.

„Akcija čišćenja sela organizovana je kroz predmete hemija, biologija, fizika, nemački, svet oko nas i druge. Nije bilo teško decu okupiti, jer se na ovaj način podiže svest o značaju životne sredine", zaključio je Zoran Pantović, direktor OŠ „Ivo Andrić” u Pranjanima.

Podiže se ograda i parking

Inače sa istočne strane groblja gde se stvaralo smetilište pranjanac Dragan Bralović  svojim sredstvima podićiće ogradu i ulaznu kapiju.,,Tačno je, parking smo već napravili, dovoljan je za desetak autpomobila ali odlaučio sam da tu svojim sredstvima uradim i ogradu od pletenog pruća. Izbetoniraćemo i plato za kontejner koji bi prihvatao smeće tako da se ne bi gomilalo  u okviru groblja, a podići ću i jednu pristojnu drvenu kapiju na samom ulazu" kaže

Bralović koji je zajedno sa decom zavrnuo rukave na humkama svojih predaka.  

GZS

Uključenje emitovano u emisiji „150 minuta” na Prvoj:

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti pranjani skola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (5)

  • Čutović

    Bravo deco ! Svaka čast Draganu, čovek je legenda prava !!
  • DIMITRIJE 1854

    E KO ME TO UZNEMIRAVA !!!!??
  • Ustaša

    Zovte pera dogu da donese roštilj ima najbolji !
  • Šipanza

    Moj deda bi vas sve raselio iskopo je 200 raka ovi nisu mogli trnje da iskrče!
  • Šikucije

    jOOOJ AKO GA VIDI ČIKA jOVA ZAPALIĆE GA. dRAGANČE NE VRAĆAJ SE ODATLE !



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.645.155 посета
    Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)