У чачанској болници смештен 121 ковид пацијент, четири особе на механичкој вентилацији 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У чачанској болници смештен 121 ковид пацијент, четири особе на механичкој вентилацији
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
29.04.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Епидемијска ситуација у Моравичком округу је охрабрујућа, што потврђују подаци
Фото: ГЗС

броја прегледа и хоспитализација у чачанској болници.

„У претходна 24 часа у пријемно тријажној амбуланти чачанске болнице наставља се тенденција пада броја инфицираних корона вирусом, укупно је прегледано 112 пацијената, од којих су 64 прва. Примљено је 11, а отпуштено девет пацијената, а укупно је хоспитализовано њих 121 у ковид делу ове установе. У респираторном центру се налази 11 болесника са тежим клиничким сликама, док је њих четворо на респираторима. Смртних исхода није било. На одељењу педијатрије нема деце позитивне на Ковид 19, док су на одељењу гинекологије смештене три труднице позитивне на вирус корона и оне су стабилно. Када је у питању транспорт у друге установе, један пацијент је превезен у Крагујевац, у питању је млађа особа са посебним потребама (ОСИ) и са великим бројем пратећих болести, и тамо се налази на респиратору”, рекао је др Дејан Дабић.

Др Дејан Дабић, фото: ГЗС

Др Михаило Луковић, риуководилац Радног тима за праћење вируса корона појаснио је да је сада отприлике иста ситуација као и на Бадњи дан, 121 пацијент је тада био хопситализован у чачанској болници, исто толико је данас смештено у ковид делу.

Др Михаило Луковић, фото: ГЗС

„И тада смо имали један добар пад и били спремни да верујемо да ће се тај талас до краја јануара завршити, међутим почетоком фебруара поново је почео да расте број новооболелих. Нама сад иду празници 01. мај, Васкрс и Ђурђевдан, три празника које наш народ слави у већем броју, то је нови изазов. Бићемо опрезни, а право стање ћемо видети после празника, али тренутна епидемиолошка слика је прилично повољна”, појаснио је др Луковић.

ГЗС

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim cacak covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.539.884 посета
Тренутно на сајту: 398 посетилац(a)