Завршена реконструкција магистралног пута до Златибора 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Завршена реконструкција магистралног пута до Златибора
Trenutno na sajtu: 535       |       Podeli:
30.11.2020 | 0 коментар(а)



Санација магистралног пута од Паковраћа код Чачка до Беле земље на Златибору, у потпуности је завршена,



а радови који су се одвијали без прекида саобраћаја захтевали су од путара, али и возача велико стрпљење. Овај пут је жила куцавица западне Србије и од виталне је важности, али је деценијама био запостављен и скоро потпуно девастиран.

Пут од Паковраћа до Ужица пролази кроз Овчарко кабларску клисуру и пожешку котлину где и у летњим месецима долази до појаве магле, па је ова деоница велики изазов и за искусне возаче. Честа крпљења и парцијалне санације додатно су отежавале саобраћај на овој деоници ,а коначна реконструкција је велико олакшање за возаче којима је вожња овом деоницом сада доста лакша и пре свега безбеднија.


Од Ужица ка Златибору није била ништа боља слика , па је пред путаре стављен озбиљан задатак, петнаест ипо километара најфреквентнијег пута у западној Србији. Санација тунела, изградња потпорних зидова , све је рашено без прекида саобраћаја, каже Леко Корићанац, генерални директор Путеви Пожега.

Леко Корићанац, генерални директор Путеви Пожега, Фото: ГЗС

" Ми смо урадили 54 хиљаде квадрата санације тих косина као и жичане баријере које спречавају евентуални одрон чиме је безбедност саобраћаја постављена на висок ниво ", каже Корићанац.

Санација шест мостова била је највећи изазов, од којих су Криваја и Сушица прави грађевински подухват.


, У првој фази је прошириван мост, у другој урађени ивичњаци и пешачка стаза као и кишна канализација. Користили смо висеће скеле и трудили смо се да све урадимо брзо и ефијкасно, од јутра до мрака, 23 сепаратора за пречишвћавање отпадних вода.

Ово је пут за будуће генерације,каже Слободан Божовић, технички директор.

Слободан Божовић, технички директор Путева Ужице, Фото: ГЗС

За реконструкцију ове деонице утрошено је 45 хиљада тона асфалта, вредност радова износи милијарду 285 милиона, а сваки уложени динар вишеструко ће се исплатити јер се од сада путује брже и пре свега безбедније.


Ова деоница саобраћајна је веза са Бих и Црном Гором и повезује девет општина Златиборског округа и град Ужице са остатком Србије.

 

 

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


put zlatibor leko koricanac uzice sanacija krivaja susica mostovi pozega ovcar banja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.406.431 посета
Тренутно на сајту: 536 посетилац(a)