Систем даљинског грејања стабилан, грејање почиње 15. октобра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Систем даљинског грејања стабилан, грејање почиње 15. октобра
Trenutno na sajtu: 490       |       Podeli:
30.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачани не треба да брину, систем даљинског грејања биће стабилан ,
Фото: ГЗС

функционалне пробе већ су почеле, а грејна сезона почиње 15.октобра. Али, на сеоском подручју мештани се у последнем тренутку сналазе за дрва, јер је овај огрев њма и даље најбољи и најисплативији. Додатни трошак прави им касна куповина дрва и угља, јер је пролеће најбољи период за снабдевање овим огревом.

Систем даљинског грејања у Чачку у потпуности је спреман за предстојећу грејну сезону, што значи да ће око осам хиљада домаћинстава у граду на Морави имати стабилно и поуздано снабдевање топлотноом енергијом током читаве зиме.

Миљан Штрбац, тех.директор ЈКП за грејање „Чачак”

„Топле пробе почеће око 5.октобра и поједини станари у зградама осетиће грејање. Енергенте смо све финансијски подмирили и немамо ниакавих проблема. Цена грејања остала је иста, и фиксни и варијабилни део и не очекујемо скокове цене грејања, као што и не очекујемо скок цене гаса. Мислим да ће грејна сезона протећи мирно и без неких већих проблема”, каже технички дитектор ЈКП за грејање „Чачак”.

На сеоском подручју мештани не одустају од грејања на дрва, а као главну предност истичу економску исплативост. Али, немају сва дрва исти енергетски квалитет. Највећу топлотну моћ имају храст и цер, па затим буково дрво, јасен, јавор и на крају багрем.

Горан Петровић из Ивањице продаје дрва на чачанској пијаци већ дужи низ година и каже да је савке године све мање дрва у понуди.

 

Горан Петровић, продавац из Ивањице 

„Тренутно на лагеру имам грабовину и церовину, продајна цена је 5.200 динара. Ове године има веома мало дрва, оскудација је за дрвима и у набавци и у продаји, и како ставри стоје свака наредна година биће све гора”, каже продавац Горан Петровић

За разлику од дрва, потражња за пелетом је све већа, кажу продавци да за једну тону овог огрева потребно издвојитио 200 евра.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Pocetak grejne seyone sistem dablinskog greja na je stabilan tople probe pocinu

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.635 посета
Тренутно на сајту: 491 посетилац(a)