Maslar: U planu brojni infrastrukturni projketi, poklon građanima za Dan opštine koncert Amadeus benda 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Maslar: U planu brojni infrastrukturni projketi, poklon građanima za Dan opštine koncert Amadeus benda
Trenutno na sajtu: 504       |       Podeli:
16.05.2023 | 0 коментар(а)



Arilje - Opština Arilje tokom prošle godine odvojila je velika sredstva za uređenje putne infrastrukture kako u gradu tako i na seoskom području.



I ovogodišnji budžet predvideo je značajna ulaganja u saobraćajnice, već u startu to je oko 100 miliona dinara. Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar kaže da su do sada na osnovu kategorizacije puteva po mesnim zajednicama vršili raspodelu učešća u finasiranju radova. Od ove godine, nema kategorizacije već je kriterijum dužina puta. Do 1000 metara putnog pravca građani i opština finasiraju u odnosu 1:2, preko 1000 metara 1:3. Od kapitalnih investicija u 2023. Maslar izdvaja izgradnju vrtića u Latvici i rekonstrukciju postojećeg vrtića u gradu. Jedna od želja građana je i rekonstrukcija glavne ulice za koju se završava projekat, a deo novca se očekuje od Republike.

„Što se tiče glavne ulice trebalo bi projekat da bude uskoro gotov, a imamo i obećanja da ćemo dobiti jedan dobar deo novca za izgradnju glavne ulice i još jedne ulice. Takođe, završavamo parcelaciju za izgradnju dečjeg vrtića, odnosno rekonstrukciju. Mi već imamo dečji vrtić u gradu, a sada je rekonstrukcija uz pomoć Svetske banke gde smo na završnim koracima da dobijemo novac. I ono što nas očekuje i što bih ja iskreno najviše i voleo da već jednom počne realizacija, to je izgradnja vrtića u Latvici. Mi smo za izgradnju tog vrtića dobili od kineske ambasade 6 540 000 i jedan deo sredstava ćemo izdvojiti ove godine, projekat je pri kraju i ja se iskreno nadam da ćemo bar grube radove završiti do kraja godine. Veoma smo zadovoljni izvršenjem budžeta u prvom kvartalu ove godine, sve planirane aktivnosti izvode se po ranije zacrtanim planovima a koristim priliku i da povodom dana opštine Arilje 28. maja pozovem sve sugrađane ali i naše komšije na koncert Amadeus benda u petak 18. maja od 19 sati na gradskom trgu”, dodao je Maslar.

 

 

GZS/Radio Požega




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


maslar arilje infrastruktura projekti dan opstine

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.315.325 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)