Саопштење самосталног синдиката „МБ Наменска” у Лучанима: „Верујемо једино Радошу Миловановићу” 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Саопштење самосталног синдиката „МБ Наменска” у Лучанима: „Верујемо једино Радошу Миловановићу”
Trenutno na sajtu: 472       |       Podeli:
27.06.2019 | 0 коментар(а)



Лучани – Самостални синдикат војне фабрике „МБ Наменска” у Лучанима данас се огласио саопштењем поводом,
Предузеће „Милан Благојевић - Наменска”, фото: РИНА

како се наводи, „притиска дела јавности с намером да се покрене оптужни поступак против генералног директора, мр Радоша Миловановића и његових сарадника”, због акцидента у једном фабричком погону када су, пре две године, када су страдала двојица радника.

„Имамо пуно поверење у непристрасност и независност јавног тужилаштва и свих правосудних институција Републике Србије. Чврсто верујемо у невиност свих окривљених на челу са генералним директором...
Оно што тражимо и што је наш ултимативни захтев, јесте да на челу Предузећа „Милан Благојевић – Наменска” АД Лучани остане мр Радош Миловановић. Једино њему верујемо, једино са њим смо сигурни у своју будућност и само он може да нам обезбеди упосленост свих капацитета.
Верујемо у правду, али још више верујемо у човека који нас је подигао из пепела и захваљујући коме смо постали то што данас јесмо”.
У саопштењу Синдиката, које је проследила фабричка служба за односе са јавношћу, наводи се такође:

„Имајући у виду да се ради о предузећу које је прво у ланцу одбрамбене индустрије Србије, имамо велику одговорност и обавезу да поштујемо све захтеве овакве врсте производње.

Из тог разлога нећемо штрајковати, нећемо се јавно окупљати у Београду и нећемо тиме угрозити рад осталих предузећа одбрамбене индустрије наше државе. Без обзира на велико огорчење свих запослених и све увреде и неистине које доживљавамо, нећемо стварати тензију. Нама то није потребно, већ стварање врхунских пословних резултата, чиме дајемо велики допринос одбрани земље и целе Републике.
Имамо пуно поверење у непристрасност и независност јавног тужилаштва и свих правосудних институција Републике Србије”.

Предузеће у Лучанима са 1.300 запослених је највећа барутана на Балкану, ради са веома опасним технологијама, а данас је привредни стуб овог дела Србије и носилац развоја читавог Драгачева. Фабрика је у пролеће 1999. била сравњена са земљом са 65 НАТО бомби, и у праху је нестала имовина вредна 70 милиона долара али су вредни радници, на челу с Миловановићем, подигли то пепелиште на ноге и претворили у најуспешнији колектив овог дела Србије. Пуковник Миловановић је, с једним краћим прекидом, на челу „Наменске” још од 1983. године.

РИНА/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.002.733 посета
Тренутно на сајту: 473 посетилац(a)