Пријатељство човека и пса: Слободан керуши направио “инвалидска колица 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Пријатељство човека и пса: Слободан керуши направио “инвалидска колица
Trenutno na sajtu: 296       |       Podeli:
31.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Керуша Ини је инвалид, али и поред тога она весело трчкара по дворишту породице Петровић у



чачанском селу Станчићи, јер њен власник Слободан није хтео да је се одрекне у најтежим тренуцима и специјално за њу направио је помоћно средство уз које се креће.

“Ини је пала са љуљашке и повредила кичму. Прогнозе ветеринара су биле поприлично црне. Предлагали су да је успавамо, али ми нисмо могли јер нам је она као члан породице. Син и ја нашли смо његова стара колица, и уз помоћ каиша урадили јој такорећи протезу коју она грудима гура напред и тако се креће”, прича за РИНУ Слободан.

Слободан са Ини иде и у лов, фото: РИНА, И. Николић

Он каже да је ова храбра керуша била неприкосновена у лову на дивљач , па чак ни многи расни керови јој нису били ни до колена.

“Она је навикла да стално буде уз нас, у пластеницима око цвећа. Са мном је ишла и у лов, прошле године је два километра тражила рањеног срндаћа, на јако високој температури што не би издржали ни расни ловачки пси”, рекао је Слободан.

Патент помоћу којег се Ини креће, фото: РИНА, И. Николић

Ини ће како каже Слободан, док год је жива бити део њихове породице. Сви укућани је много воле и учиниће све да јој олакшају тешку ситуацију у којој се нашла.

“Она је изузетно умиљат пас, миљеник је свих. Ини је интелигентна и увек нам најављује госте”, изјавио је овај племенити чачаснки домаћин.

Ини је миљеник свих укућана, фото: РИНА, И. Николић

Импровизовану протезу Слободан својој керуши скида свако вече, како би лакше спавала, а у њеном боксу поставио је плочице јер је увидео да је бетон додатно повређује.

Иако саката, Ини је остала верна свима онима са којима је одрасла и потврдила је легенду о јачини пријатељства између човека и пса.

Прилог емитован у емисији "Нећете веровати", можете погледати на следећем линку: https://www.prva.rs/web-tv/info/necete-verovati/82735/necete-verovati-35-epizoda/299727/verni-prijatelji

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pas covek kolica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.446.086 посета
Тренутно на сајту: 297 посетилац(a)