Верници прославили други Васкрс у доба короне 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Верници прославили други Васкрс у доба короне
Trenutno na sajtu: 258       |       Podeli:
02.05.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Ово су други Васкршњи празници које православни верници прослављају у епидемисјким условима. У црквама је служена литургија, којој је присуствовао
Верници прославили други Васкрс у доба короне, фото: РИНА

велики број грађана, а током богослужења верници су се трудили да испоштују епидемијске мере.


„Надамо се да ће ово бити последњи празник који је обележен заштитним маскама и дистанцом. Дуже од годину дана ускраћени смо за много тога и са вером у Бога очекујемо да ће се ова пошаст доживети свој крај“, рекла је Чачанка коју смо затекли на литургији.


Слободан Јаковљевић свештеник Храма Светог Вазнесења Господњег у Чачку каже да су празнични дани они у којима скупљамо снагу да наставимо даље и то у тренуцима, кад то не изгледа лако остварљиво.


„Кад осетимо да више не можемо, треба се сетити свега што су проживели наши преци и кроз какве недаће су прошли. Тешких времена увек је било и сва су прошла, тако ће и ово. Треба да се молимо Богу да нам да снаге да издржимо све притске са којима смо суочени. Уколико имамо духовни мир све недаће лакше ћемо пребродити. Треба извући поуке, зближити се једни са другима. Породица је наша мала црква и морамо да је чувамо и одржимо“, поручио је свештеник Јаковљевић.


ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vaskrs praznik korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.939.343 посета
Тренутно на сајту: 257 посетилац(a)