Народна странка донела одлуку да бојкотује изборе 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Народна странка донела одлуку да бојкотује изборе
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
21.08.2019 | 0 коментар(а)



Председништво Народне странке синоћ је једногласно донело одлуку о бојкоту предстојећих парламентарних и локалних избора.

Одлука је донета једногласно, а Председништво странке, чији је председник Вук Јеремић, на тај корак се одлучило јер не верују да ће власт омогућити поштене и фер изборе.

Како је извор ФоНета рекао, Народна странка дефинитивно не излази на изборе на пролеће следеће године, а очекивања су да ће врло брзо и друге чланице Савеза за Србију (СзС) изаћи са истим ставом. Реално је очекивати да ће идентичну одлуку већ у току следеће недеље усвојити и Покрет Двери, тврди извор ФоНета.

Јавност ће, можда, имати више информација о даљим деловањима опозиције 23. августа, за када је заказан састанак коме ће присуствовати сви који су у децембру прошле године потписали заједнички документ, сазнаје ФоНет.

Том састанку, који ће највероватније бити одржан у просторијама општине Стари град, требало би да присуствују представници опозиционих савеза, странака и покрета који су 14. децембра потписали Заједничке услове за спровођење слободних и поштених избора. Тада су истакли да су, без обзира на међусобне разлике, јединствени у ставу да ће се уједињено и синхронизовано борити за фер изборне услове.

У понедељак је на Факултету политичких наука (ФПН) одржан трећи округли сто о изборним условима, који је био посвећен медијима, а потпредседник Народне странке Мирослав Алексић га је напустио, рекавши да су представници власти банализовали дискусију.

После првог састанка власти и опозиције, у организацији Фондације за отворено друштво и ФПН, одлуку да више не присуствује дискусијама, због тога што нису отворене за јавност, донео је и председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас. Данас су организатори протеста „1 од 5 милиона“ поздравили одлуку неких политичких организација да не учествују на наредним округлим столовима и позвали остале представнике опозиције да учине исто, али и да што пре прогласе бојкот избора.

О бојкоту је први говорио Ђилас, оцењујући то не као покретање приче о неизласку на наредне изборе, већ на подсећање о томе шта тачно пише у Споразуму с народом. ФоНет сазнаје да је Демократска странка (ДС) у начелу за бојкот, а ССП сигурно, али и једни и други чекају седнице својих главних одбора у септембру, када се мјоже очекивати одлука о неизласку на изборе. Нова странка неће излазити са својим ставом пре расписивања избора.

Када је реч о Покрету слободних грађанс (ПСГ), ФоНет сазнаје да су у почетку били за излазак на изборе, јер су нека истраживања показивала да са новим председником Сергејем Трифуновићем имају шансе да пређу цензус.

Извори ФоНета из врха ПСГ наводе да су због тога одлучили да спроведу интерну анкету, која је показала да су чланови Покрета већином за излазак на изборе, али за сада никаква одлука није донета.

ГЗС/ФоНет




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.201.117 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)