У Чачку „пијавица” - Ништа се није видело од прашине 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У Чачку „пијавица” - Ништа се није видело од прашине
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
18.07.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Иако је темпераура у Чачку данас била изнад тридесет степени, а небо ведро без облака током поподневних сати
Илустрација, фото: РИНА

у ширем центру града само је одједном дошло до појаве изузтено јаког ветра, такозваног втрлога који је попут пијавице само у ужем кругу носио све пред собом.

„Само је одједном дунуло из чиста мира. Стајали смо у близини и мада звучи нестварно помислили смо да ће да однесе и нас и све око нас, срећом није дуго трајало. Од силине ветра у једном моменту фромирало се попут левка од прашине. После пар минута, као да ништа није било", каже за РИНУ Чачанка која се нашла на лицу места.

Прошле године сличан сценарио догодио се у драгачевском селу Живица када је дошло до појаве мини торнада или такозване „пијавице“ која је у домаћинству Видоја Јовичића носила све пред собом и направила огромну материјалну штету.

„Одједном као да је дошло до неке експлозије и онда је снажна олуја носила све пред собом. Од јачине ветра у ваздух су подигнуте бале сена, потпуно уништен пластеник и убијено је једно јагње. Све је трајало неколико минута, али за то време причињена је велика материјална штета“, испричао је Видоје Јовичић из села Живице.

Према речима метеоролога појављује се као последица разлике у блиском сусрету два притиска, мешања топлог и хладног ваздуха у атмосфери. Догађа се најчешће у градоносно-кишним облацима у којима долази до судара струје топлог ваздуха који се пење и хладног који силази, он почиње убрзано да се врти око себе, слично чигри, стварајући издужени левак.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.527.917 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)