ФК „БИП” са реконструисаним руководством и новим тренерима жели да направи академију 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
ФК „БИП” са реконструисаним руководством и новим тренерима жели да направи академију
Trenutno na sajtu: 259       |       Podeli:
26.08.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Фудбалски клуб „БИП” одувек је био познат по квалитетном раду са млађим категоријама што говоре
Руководство и тренерско појачање ФК „БИП”, фото: ГЗС

и резултати постигнути у протеклих десет година. Тренутно у најквалитетнијим лигама Србије и Европе наступа више од 30 играча који су у неком периоду свог фудбалског одрастања прошли селекције ФК „БИП”.

Желећи да унапреде рад и појачају стручни кадар као и да унесу нешто позитивно у чачански и српски фудбал, управа клуба на челу са председником Ненадом Станковићем одлучила је да место директора млађих селекција повери Милутину Марушићу, дугогодишњем тренеру и човеку који је посветио живот раду са младим фудбалерима као и да ангажују двојицу тренера Мирка Радовановића и Ивана Ђоковића.

„Њих не треба посебно представљати јер њихове каријере говоре довољно о њима. Мирко је поникао у Борцу из Чачка, играо је у Радничком из Крагујевца, а остварио је запажену каријеру у Железничару из Сарајева. Био је у Тренчину па у Смедереву након чега се поново врати у словачки клуб. Пут га касније води у Финску, а каријеру је завршио у Слоги у Петровцу на Млави. Тренерску каријеру је започео на терену БИП-а а тренирао је и млађе категорије у ФК „Борац”. Иван Ђоковић је каријеру почео у Полету из Љубића, да би прешао у Борац, затим је био у Румунији одакле се поново вратио у Чачак након чега је отишао у Нови Пазар, а каријеру је завршио у клубу из кога је потекао”, испричао је Селимир Новаковић из управе ФК „БИП”.

Он је додао да се клуб може вратити на позицију која му припада само укључивањем нових људи који својим искуством могу да припомогну томе.

Председник ФК „БИП” Ненад Станковић

Председник ФК „БИП” Ненад Станковић рекао је да је урађен пројекат фудбалске академије по којем ће поккушати да се приближе европским стандардима који омогућавају деци да кроз фудбалски рад сазре.

„Овим пројектом омогућено је и стабилно финансирање клуба како би он функционисао. Жеља нам је да на свим пољима уведемо иновације од тренажне технологије, менаџмента, планирања каријере фудбалера па до маркетинга. Од четири до осам година надамо се да ћемо успети да то спроведемо”, рекао је Станковић.

Директор млађих селекција у ФК „БИП” Милутин Марушић

Према његовим речима постављањем Милутина Марушића направљен је један искорак који ће донети бољитак, јер ће знање и искуство пренети младим момцима.

„Ми смо и у претходном периоду, правили искорак како би ово данас постигли. Мојих десет година тренерског рада и 19 играчког могу да дају један пун допринос када је у питању стварање и организација спортског сектора. Захвалан сам на поверењу, и са разлогом је направљена реорганизација. Поред играча које смо изнедрили, ту је сигурно и десетак тренера који су напредовали у својим каријерима. Доласком Мирка Радовановић и Ивана Ђоковића добили смо два изврсна човека и професионалца. Иначе, доста смо у последњих четири до пет година урадили на програму планирање и програмирање кадра. Сваког играча смо издвоји са неким личним картоном и пратили њихов развој као тестирања као и психолошке и социолошке карактеристике. Очигледно је да нас очекује један мукотрпан рад који сигурно мора да да боље резултате”, истакао је Марушић.

Тренерско појачање Мирко Радовановић

Мирко Радовановић већ две године, након фудбалске каријере, се бави тренирањем млађих категорија.

„Стање фудбала у нашем граду није сјајно, а и сведоци смо да овде девалвирао. Ми смо се ухватили у неки коштац и пред нама је велики рад како би подигли фудбал на виши ниво и како би нашу децу извели на прави пут. Направили смо, по мени, један добар тим људи. Ненад Станковић који живи фудбал 24 часа, Марушић је једно велико тренерско име а и ми млади тренери који се едукујуемо и учимо хоћемо да напредујемо и да деци пренесемо нека наша искуства. План нам је и да доводимо и велика фудбалска имена како играче тако и тренере, који ће овој деци дати праву слику развојног пута. Већ кроз две недеље доћи ће да нас посети Перица Огњеновић, играч Црвене Звезде и Реал Мадрида”, рекао је Радовановић додајући да су отворени за сарадњу и да се надају да ће још способних и зрелих људи привући ова прича.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.015.029 посета
Тренутно на сајту: 257 посетилац(a)