„Покуцај ми књигом на врата” - акција Савеза слепих 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
„Покуцај ми књигом на врата” - акција Савеза слепих
Trenutno na sajtu: 414       |       Podeli:
23.02.2023 | 0 коментар(а)



Савез слепих Србије је, поводом националног дана књиге - 28. фебруара - организовао акцију под називом "Покуцај ми књигом на врата".

Председник Савеза слепих Србије Милан Стошић рекао је да је циљ акције, која се организује по трећи пут, да се јавности скрене пажња на потребе слепих и слабовидих особа и на посебно место које доступна књига заузима у њиховом животу.

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић, која је присуствовала акцији, истакла је да је сарадња Сектора за заштиту особа са инвалидитетом са Савезом слепих Србије и са свим њеним организацијама, одувек била партнерска, саопштило је ресорно министрство.

Барошевићева, која је задужена за Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, истакла је да је прави пример тога библиотека Савеза слепих "Др Милан Будимир" јер је, према њеним речима, једно од основних људских права могућност да се образујемо, читамо, информишемо, као и да је знање данас, највреднији ресурс.

Она је додала да је поносна на чињеницу да "Др Милан Будимир" представља највећу библиотеку оваквог типа на Балкану, која је обновљена и у потпуности прилагођена својој намени према најсавременијим стандардима.

Ова библиотека баштини 50.000 књига и 8.000 аудио записа.
Напомињући да је Министарство у протеклих пет година определило преко 100 милиона динара за подршку Савезу, од чега је 12 милиона динара утрошено на адаптацију и опремање библиотеке, Барошевић је истакла да су у 2023. години опредељена додатна средства, у износу од преко 17 милиона динара, како за рад Савеза слепих Србије тако и за и локалне организације у њиховом саставу, што у односу на претходну годину, представља повећање од 1,5 милиона динара.

Она је напоменула да заједничким радом стварамо Србију без баријера, друштво које препознаје различитост и које ствара једнаке шансе за све.

Барошевићева је истакла да ће Сектор, како је то Министарство чинило и до сада, настојати да као вид подршке Савезу слепих Србије, обезбеди средства за несметани рад и боље функционисање, наводи се у саопштењу.

 

ГЗС/Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.367.233 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)