У Србији регистровно 12 оболелих од корона вируса 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
У Србији регистровно 12 оболелих од корона вируса
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
11.03.2020 | 0 коментар(а)



У Републици Србији је до 8 часова 11. марта 2020. године регистровано je укупно 12 потврђених

случајева COVID 19.

До 8 часова 11. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестиранo je укупно 130 особa које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Од последњег извештаја до 8 часова, 11.03.2020. године тестирани су узорци 13 особа од којих је седам било позитивних и шест негативних на нови корона вирус.

Од седам нових случајева, пет је повезано са две женске особе за које је јуче утврђено да су позитивне након директног контакта са држављанком стране земље која је недавно боравила у Србији, а за коју је утврђено да је позитивна на COVID-19 након повратка у државу где јој је пребивалиште.

Преостала два случаја су потврђена након њиховог боравка и контаката са особама у иностранству (Италија, Немачка).

Из министарства здравља апелујему на грађане и подсећају да на основу ових примера, на значај личне одговорности у оваквим ситуацијама, јер је овим примером потврђено да су појединци олако схватили упозорења и препоруке струке, да кад имају симптоме не иду у затворене просторе и међу људе. Тиме се могућност ширења вируса само увећава, јер једна особа са симптомима оствари и до 50 контаката у таквим условима, па не угрожава само своје здравље, већ и здравље других.

Зато је од изузетне важности да се поштују препоруке струке, да се не схватају олако њихова упозорења о праћењу симптома и одговорном понашању сваког појединца.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus zarazeni novi slucajevi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.364.867 посета
Тренутно на сајту: 315 посетилац(a)