Реке у стагнацији, приправност на Чемерници 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Реке у стагнацији, приправност на Чемерници
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
14.03.2016 | 0 коментар(а)



Чачак, Лучани - Реке на подручју Моравичког округа су у опадању, а доток воде, измерен око поноћи на брани у Овчар Бањи је био око 190 метара кубних

у секунди, а на брани у Међувршју око 170 метара кубних у секунди, саопштено је из Сектора за ванредне ситуације, Одељења у Чачку.

На јачању бедема на обали реке Чемернице, тренутно је укључено 58 припадника Војске Србије, 15 припадника јединице Цивилне заштите опште намене, исто толико волонтера, затим 12 радника из Градског зеленила, по осам радника Комуналца, Центра за социјални рад, исто токолико затвореника, по пет радника из Паркинг сервиса, Јавног предузећа Моравац, као и један радник из Водовода.

У току ноћи на бедему реке Чемернице патролираће двојица комуналних полицајаца.

Снабдевање електричном енергијом у Чачку је уредно, као и водоснабдевање.

Сви путни правци су проходни осим путног правца Чачак-Гуча, због чега се користи алтернативни правац преко Граба.

Река Бјелица, фото: ГЗС

Лучани: Реке у стагнацији, почело чишћење поплављених подручја

На територији општине Лучани током ноћи и јутра пада киша слабог интезитетата, али нема већег утицаја на пораст водостаја.

У Гучи је у 23 сата водостај реке Бјелице износио 138 центиметара и био је у мањем опадању. У саопштењу Штаба се наводи да река није прешла упозоравајући водостај од 145 центиметара.

На мерном месту Кратовска стена водостај је у 23 сата иносио 525 центиметра. И притоке реке Бјелице су у стагнацији.

Према увиду у стање на терену вода се повукла у Месној заједници Ђераћ, док је део МЗ Дљин остао под површинским водама.

Угрожено је и даље пољопривредно земљиште у мањој површини због задржане воде. Дражавни пут другог реда Кратовска стена - Лучани - Гуча је проходан, као и општински пут Дљин - Пилатовићи.

Државни пут другог А реда бр. 180 Чачак - Гуча преко Зеока затворен је за саобраћај због клизишта на путу. Пут ће бити затворен за саобраћај до даљњег. Евидентирају се клизишта и одрони на путевима, а саобраћај се одвија отежано на угроженим деоницама. У Лучанима је и даље промењен режим саобраћаја у улици Југословенске армије.

Јавно предузеће "Дирекција за изградњу" ојачала је импровизован бедем у Ђераћу и предузима даље активности на чишћењу канала, потока, уклањању одрона на путевима и затварању пропуста у Поткрају. Две грађевинске машине овог предузећа дежураће у МЗ Ђераћ и Дљин Поткрај.

Упућен је захтев свим месним заједницима да се ангажују радноспособни људи и пруже помоћ у чишћењу и санацији на угроженом подручју. Настављено је са чишћењем и прањем улица и поплављеног простора, а у току дана цистерене ће прати Ђераћ и део Дљина.

Хитна служба је и даље је премештена у зграду Месне заједнице у Лучанима. Организовано је стално дежурство хитне службе и педијатрије. Све амбуланте на подручју општине раде нормално. Епидемиолошка ситуација је мирна.

Настављено је са чишћењем поплављене зграде Дома здравља. Припадници Војске Србије током дана помагаће поплављеним домаћинствима у МЗ Ђераћ на чишчењу домаћинстава.

Свих 500 домаћинстава на подручју села Дучаловићи, Марковица и Ртари добило је струју после откањања кварова.

Снабдевање водом је уредно, вода исправна за пиће.

Бензинске пумпе у Лучанима нису више под водом, али је снадбевање горивом и даље онемогућено.

Глас Западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.136.894 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)