Један поступак срозао цене такси превоза у Чачку, грађанима сада повољније да их возе други уместо да купују гориво 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Један поступак срозао цене такси превоза у Чачку, грађанима сада повољније да их возе други уместо да купују гориво
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
17.07.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Вртоглаве цене такси превоза, у последње време празне и најдубље џепове. Многи грађани се питају да ли поједина такси удружења и
Фото: РИНА

фирме имају границу кад су у питању поскупљења, имајући у виду да се за мали број пређених километара узимају огромне суме. Meђутим, таксисти из Чачка пркосе свим статистикама и захваљујући новим правилницима који су донети на нивоу Града цене такси превоза су најниже у Србији, а највероватније и у читавој Европи.

"Због драстичног пада посла из године у годину, многи таксисти не улажу у свој возни парк. Аутомобили су им у лошем стању и не захтевају претерано велики новац за одржавање. Услед тога, у једном локалном такси удружењу су, како би придобили муштерије, максимално снизили цене, јер немају велика улагања у возила па им се то исплати. Сматрају да би на тај начин задржали своје, али и придобили клијенте других такси удружења. Желели смо да узвратимо истом мером како би муштерије задржали, стога су сва такси удружења сада смањила своје цене, како би изашли на црту неколегијалном поступку иако су наши трошкови много већи, јер су сва возила нова и махом на електро погон", рекао је за РИНУ Владимир Мијаиловић испред већине такси удружења и такси фирми у Чачку.

Иако је њихова рачуница слабија а зарада тања, ова ситуација међу чачанским таксистима једино иде на руку грађанима, који се сада возе најјефтинијим таксијем у региону. Цене су на рекордном минимуму, а ценовник као онај из 2016. године. Сваки путник који сада седне у такси превоз моћи ће да прерачуна унапред колико ће га коштати вожња до крајње тачке. Старт је у односу на престоницу јефтинији за чак три пута, што би износило od 85 do 89 dinara, а цена за пређени километар je више него два пута јефтинија и износи 44 динара.

"Морам да похвалим Град Чачак, који је експресно прихватио захтев већине такси фирми и удружења и донео нове правилнике у пословању такси делатности и тако приморао нездраву конкуренцију да се прилагоди новим условима пословања. Цене такси превоза трајаће до заседања прве наредне Скупштине града. Захваљујуци надлезнима у Општини веома брзо је утврдјена реална цена по којој ће будуће такси фирме и удружења морати да обављају своју делатност", додао је Мијаиловић.

Имајући у виду цену такси превоза и упоредивши је са тренутним ценама горива, нема дилеме да ће вас у Чачку јефтиније коштати да вас возе, него да сами возите.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Taksi cena usluga

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.779.653 посета
Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)