U šahtama završavaju i svinje preko sto kilograma, glavice kupusa u wc šoljama 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
U šahtama završavaju i svinje preko sto kilograma, glavice kupusa u wc šoljama
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
16.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Usled bacanja smeća koje nije predviđeno za kanalizacioni odvod poput vlažnih maramica i uložaka, Radnici JKP Vodovod Čačak



svakodnevno su na terenu i muku muče sa razgušenjem kanalizacije.
„ Svakoga dana , 24 sata dnevno muku mučimo na terenu sa otpušavanjem kanalizacije. Nemamo ni radnika, jer ovaj posao neće svako da radi i čisti fekalije. Ja sam u ovom poslu više od dve decenije i ne mogu da verujem da se svest naroda apsolutni ništa nije promenila. I dalje se u kanalizaciju baca svašta, od glavica kupusa, životinja, uginulih krmača od sto kilograma koje meštani ubacuju u šahte. Neretko se dešava da se baca i građevinski materijal. U stambenim jedinicama na teritoriji Čačka je prava katastrofa i nema šanse da se svi zaposleni u JKP Vodovod Čačak izborimo sa nesavesnošću pojedinaca koji nisu svesni kakvu katastrofu izazivaju bacajući svašta u wc šolje ili koristeći šahte kao kontejnere, kaže LJ. Đ. zaposleni u ovom preduzeću.

Rekonstrukcijom ulice Župana Stracimira, predviđena je i rekonstrukcija kanalizacione mreže. Samo na šahti koja pripada Gimnaziji, intervencije u poslednjih deset godina su barem jednom sedmično,a a nekad i dva puta u toku sedmice, usled zapušenja koje su izazvale vlažne maramice i i ulošci.
"Kada se izlazi na teren, neohodna su najmanje dva radnika na cisterni, vozač i fekalista, a u slučaju veće havarije, neophodna je cela ekipa od tehničara, bageriste, fizičkih radnika, vodoinstalatera. Proces nimalo nije jednostavan , a sadašnjim postavljanjem pumpi, odnosno separatora znatno će biti olakšane ovakve situacije jer će pod znatno jačim pritiskom otpušavanje biti jednostavnije," dodaje LJ. Đ.
Ipak, kako dodaje Lj. Đ, iz ovog JKP nadaju se da ovakvim problema u skorijoj budućnosti neće biti i apeluju na građane da budu savesni i striktno vode računa gde bacaju otpad.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SAHTE CACAK KANALIZACIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.343.795 посета
Тренутно на сајту: 459 посетилац(a)