Културни центар у Гучи обележава 60 година постојања и сећање на први Сабор трубача 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Културни центар у Гучи обележава 60 година постојања и сећање на први Сабор трубача
Trenutno na sajtu: 332       |       Podeli:
12.10.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Културни центар општине Лучани у Гучи од 10. до 14. октобра обележава 60 година свога постојања, разним концертима,

представама, изложбама и стручним скуповима. Уједно, ова установа уско повезана са највећим фестивалом посвећеном труби, драгачевским Сабором трубача у Гучи, 14. октобра обележава, четврти пут по реду Сећање на први драгачевски сабор трубача у Гучи.

Давне 1961. године, на празник Покров Пресвете Богородице у порти цркве Светог Архангела Гаврила засвирала су четири драгачевска оркестра, на, како је тада названом Великом наградном сабору „Са Овчара и Каблара”.

Тако ће у четвртак, 13. октобра у 11:00 часова бити одржан стручни скуп и здравуцама имедјуанродна смотра здравичара, „Домаћине, здрав си”, а у 19:00 часова почиње позоришна представа „Женски разоговори”, у којој играју Светлана Бојковић, Весна Чишчић и Милан Цаци Михаиловић.

У петак се обележава сећање на први сабор. У 11:30 часова биће одржан парастос свима онима који су, у протеклих шест деценија учествовали у реализацији сабора. У 12:00 се, такодје у порти цркве Светог Архангела Гаврила отвара изложба радова Удружења самоуких сликара и вајара Драгачева и производа Удруженмја сеоских жена Драгачева, под називом „Драгачево ружом оградјено”. На истом месту у 14:00 часова одржаће се такмичење изворних певачких група „Драгачево у песми и игри”.

У оквиру програма сећања на први сабор трубача, лимени инструмент ће засвирати трубачки оркестар Марка Трнавца из Мршеља и трубачки оркестар „Драгачевске трубе” Драгана Павловића.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GUCA LUCANI SABOR TRUBACA KULTURNI CENTAR

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.823.718 посета
Тренутно на сајту: 333 посетилац(a)