Преминула игуманија манастира Вујан: Водила га од смрти брата, архимандрита Јована 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Преминула игуманија манастира Вујан: Водила га од смрти брата, архимандрита Јована
Trenutno na sajtu: 314       |       Podeli:
08.11.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Преминула је игуманија манастира Вујан, мати Јела (77). Након смрти њеног млађег брата на Бадњи дан 2020. године,

архимандрита Јована, игумана манастира, постављена је за његову настојатељицу.

Како је наведено на Фејсбуку, биће сахрањена у порти манастира, поред своја два брата, архимандрита Јована и протосинђела Арсенија, а заупокојена литургија и опело биће служени сутра у манастиру Вујан.

Мати Јела рођена је као једина ћерка међу четворо деце Никитовића у Горњој Трепчи код Чачка. Сва деца Никитовића посветила су се цркви. Најмлађи брат Драгутин постао је свештеник у Чачку, док су се преостало троје - Арсо, Јован и Јела закалуђерили.

Игуман Јован Никитовић упокојио се у Господу након несреће која се догодила у понедељак, 6. јануара, око 14.45 на Ибарској магистрали код Прељине. Како су нам верници раније рекли, игуману је позлило пре него што је доживео судар са камионом.

Иначе, игуманија Јелена, рођена је 1944. године у селу Горња Трепча крај Чачка, као друго дете у родитеља Рајка и Ковиљке. Са само 13 година одлази у манастир Калинић где бива и замонашена 1964. За време службовња епископа Жичког Василија монахиња Јелена службовала је на владичанском двору све до 1980. када одлази у манастир Вујан скривен на пропланцима истоимене планине. Након погибије архимандрита Јована игумана намастира, а уједно и њеног млађег брата 2020, бива постављена за настојатељицу манастира.

ГЗС/телеграф




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.358.120 посета
Тренутно на сајту: 315 посетилац(a)