Опредељено 3,2 милиона верским заједницама на територији града Чачка 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Опредељено 3,2 милиона верским заједницама на територији града Чачка
Trenutno na sajtu: 308       |       Podeli:
26.08.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачански већници заседали су данас на 48. седници по реду, на којој се испред њих нашло 13 тача дневног реда
Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, Фото: ГЗС

од којих је најважнија тачка која се односила на оснивање специјализоване јединице цивилне заштите.

„Оснивање специјализоване јединице цивилне заштите за територију града Чачка. Веома важна одлука за нас. Такође и одлука која дефинише локалног, домаћег привредника којег ослобађа средства обезбеђења за подстицаје које је добио од града Чачка, ради се од Санток д.о.о. Вранићи. На три локације град Чачак прибавља у својину града експропријацијом земљиште за изградњу саобраћајница на територији града. Ради се о делул улице Сестара Чворовић и угао улице Владимира Костића и Мирољуба Матијевића, као и дело земљишта које припада физичком лицу уз сагласност Владе Републике Србије, а налази се уз Лознички пут”, рекао је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

На дневном реду нашао се и предлог о доделу 3,2 милиона динара верским заједницама на територији Чачка као и додела 1,2 милиона динара за МЗ Остра за насипање и пошљунчавање улица које су оштећене бујичним водама.

Јуче је у Влади Републике Србије одржан један у низу састанака Међуресорне Владине радне групе за уређење и развој Овчарско-кабларске клисуре.

„Динамика радова је добра. Ускоро завршавамо доста пројеката и крећемо у нове. У овом тренутку приоритет је завршетак средње деонице изградње саобраћајнице ка врху Каблара и завршетак пројектно-техничке документације и јавни позив за изградњу видиковца на Каблару, за 80 милиона динара које смо добили од Владе Републике Србије. Ту је, наравно и працелација која је неопходна да се изврши у Овчар бањи. После те парцелације иде прибављање у својину, прво експропријација, то јест исплата првенствено Цркви, за све оне делове где ће бити саобраћајнице и мост на реци Морави који ће спајати чачанску и лучанску страну, као и водовод и канализација и све оно што је неопходно за стварање и јачање услова да Овчар бања буде оно што сви желимо. Такође и завршетак пројекта за РХ центар у Овчар бањи, када решимо имовинско-правне односе, а на самом смо крају да то решимо са нашом црквом”, закључио је Тодоровић.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK VECE GRADSKO VECE CIVILNA ZASTITA OVCAR BANJA VIDIKOVAC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.440.288 посета
Тренутно на сајту: 308 посетилац(a)