Momirović: Očekujemo u ovoj godini prolaz za naša preduzeća na kineska tržišta bez carina 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Momirović: Očekujemo u ovoj godini prolaz za naša preduzeća na kineska tržišta bez carina
Trenutno na sajtu: 292       |       Podeli:
14.04.2023 | 0 коментар(а)



Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović rekao je danas da su pregovori o slobodnoj trgovini



sa Kinom velika šansa za naše poljoprivredne proizvode, ali da srpska preduzeća i privrednici moraju da vide sebe na tom tržištu.
"Očekujemo vrlo brzo, u ovoj godini, da će naša preduzeća imati prolaz na kineska tržišta bez carina", rekao je Momirović za RTS.

Nakon posete Kini, Momirović je objasnio da su pregovori bili otvoreni sa istinski prijateljskom zemljom, te da je ovo trenutak kada je Kina najsnažnija, kada stvara i kada otvara svoje tržište, rekao je on.

"Na najvećem tržištu na svetu, mi ćemo imati najbolje uslove u Evropi i naše kompanije moraju to da prepoznaju", istakao je ministar trgovine.

Prema Momirovićevim rečima, biće to velika šansa za naše poljoprivredne proizvode, za naše vino, ali preduzeća i privrednici moraju da prepoznaju šansu, moraju da investiraju i da, kako je rekao, vide sebe na tom tržištu.

"To tržište se već otvara, svi žele da tamo budu, mi imamo najbolje odnose u Evropi sa Narodnom Republikom Kinom, oni nas podržavaju oko svih važnih pitanja bez uslovljavanja. Privrednici, ako se ne orijentišu, džabe sva podrška države", rekao je ministar.

On je istakao da će šanse za sve privredne subjekte uskoro biti "nepregledne".

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju Srbije i Kine i formalno su počeli pregovori o slobodnoj trgovini dve zemlje.

"Ovo je velika šansa koju mi otvaramo i ozbiljno radimo na tome, mi smo okupili jedan veliki tim, dve multiresorne radne grupe, koje će raditi na ovom sporazumu", rekao je Momirović.

 

 

 

GZS / Tanjug

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.462.812 посета
Тренутно на сајту: 292 посетилац(a)