Масерке са Балија у град на Морави донеле дух индонежанских острва 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Масерке са Балија у град на Морави донеле дух индонежанских острва
Trenutno na sajtu: 849       |       Podeli:
13.02.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Да бисте се у Чачку осећали као на Балију није потребно море, довољне је да се препустите вестима рукама Ni Wayan Sariati и Luh Metha Sariani



које су својим необичним и традиционалним масажама у град на Морави донеле дух индонежанског острва.

Фото: Глас западне Србије

„Јако волим Србију као земљу, људи су веома позитивни и насмејани, храна је сасвим другачија него у Индонезији, али волим да пробам нова јела. Важно је да се осећате као код куће чак и ако нисте, а ако се тако осећате, много је лакше”, рекла је Ni Wayan Sariati.

„Људи су увек позитивни и срећни. Српска храна је веома укусна и сочна. Србија као земља је веома лепа. Као народ нема велике разлике, увек сте насмејани, спремни да помогнете, уживате у тренутку”, рекла је Luh Metha Sariani.

Трагајући за послом прошле су кроз велики број земаља европе, али и света, иако су сада километрима далеко од својих породица, нису се покајале, јер неке од њих у западној Србији први су видели снег.

„Радио сам у другим земљама, тако да ми ово није први пут. У другој земљи је теже него у својој, али је важно да се осећате као код куће, као и ја овде. Понекад ми, наравно, недостају пријатељи, породица, храна, али све то пролази”, рекла је Luh Metha Sariani.

Фото: Глас западне Србије

„Овде сам видела много тога новог, видела сам снег, ишли смо на Злтибор, видела сам и скијаше”, рекла је Ni Wayan Sariati.

Иако баш није свакодневно видети индонежанске у западној Србији, ове две девојке лепо су прихваћене, За све оне који су навикли на класичне масазе, њихове методе су једно потпуно ново искуство.

„Нисам веровао да ћу имати прилику да ме у Чачку масира Балинежанка, док нисам преко пријатеља сазнао да то има и код нас у Чачку. Њихове масаже се од ових стандардних разликују, ове стандардне су више терапеутсе, док су њихове масаже више релакс масаже за отклањање стреса”, рекао је Новак Морача.

Њихов долазак није нешто уобичајно за све оне који се баве масажом , али и оне који желе добар, али и мало другачији третман бас у граду на Морави.

„Имала сам јако велику жељу да масерке са Балија дођу у Чачак, просто да овде има нешто ново, када има Београд и остали велики градови, што да немамо ми, а уједно и да направимо један корак даље у овом послу. Ја сам већ преко 20 година виши терапеут, бавим се масажом, али ово што раде ове девојке је једна потпуно друга димензија”, рекла је Ана Милисављевић.

Ана Милисављевић власница салона Фото: Глас западне Србије

Поред пуно изазова којих је било ове девојке су данас после само неколико месеци одличан тим и уз помоћ породице Милисављевић осећају се као код своје куће.

„Нама је био велики изазов како ћемо функционисати са њима, како ћемо их хранити, како ће их људи прихватити, међутим то је све тако брзо заживео, да је после пар месеци стигла и друга девојка”, каже Ана.

Иако је тешко када радите са људима који нити говоре, нити разумеју ваш језик, уз осмех и позитивну енергију комуникација иде и више него добро.

„Прошле су доста кроз Чачак, прошле су и кроз неке околне делове града, не само кроз центар. Ја највише времена проводим са њима, мислим да су се баш добро уклопиле, одлично се слажемо”, рекла је Сташа Милисављевић.

Сташа Милисавњевић Фото: Глас западне Србије

Иако су у Србију дошле за послом, сигурно је да ће ове две жене из Чачка понети позитивн утиске пре свега људима и кулинарским специјалитетима.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bali maserke cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.054.529 посета
Тренутно на сајту: 850 посетилац(a)