Neverovatnih 46 stepeni izmereno u centru Čačka, gori asfalt a na ulicama nema žive duše 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Neverovatnih 46 stepeni izmereno u centru Čačka, gori asfalt a na ulicama nema žive duše
Trenutno na sajtu: 323       |       Podeli:
13.07.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Lucifer je stigao u Srbiju i zapalio gradski asflat. Tokom dana u Čačku na jednom od termometara



prikazano je da trenutna temperatura na suncu iznosi neerovatnih 46 stepeni, pa ne treba ni da čudi što se na ulicama našao samo ko mora.

„Kad izađete napolje dočeka vas neverovatna vrelina, ne može da se diše. Imate osećaj da sve gori. Izašla sam do prodavnice, ali sam se pokajala što sinoć nisam kupila sve što mi treba”, kaže za RINU Čačanka Ana Lopičić.

Ulice su prazne, bašte kafića imaju vrlo malo gostiju, ali i u poslovne objekte retko su zalazile mušterije. Čak i jutarnja temperatita u Čačku bila je visoka i iznosila 25 stepeni.

foto: RINA

„Ljudi koji su danas prošli pored radnje i u nju ušli mogli su se izbrojati na prste jedne ruke. Ovde sam zaposlena preko deset godina i ne pamtim da je ikada izmerena ovolika temperatura u centru grada, juče na tom istom termometru prikazano je da je napolju čak 51 stepen”, kaže radnica zaposlena u butiku na glavnom trgu.

Mnogi su spas od vreline i Lucifera potražili na Gradskom bazenima i plaži pored reke Zapadne Morave, ali i na reci Kamenici koja protiče kroz okolna sela.

Lekari apeluju da se građani ponašaju u skladu sa vremenskim uslovima i da hronični bolesnici izbegavaju izlazak po najjačem suncu.

 

RINA / GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak vrucina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.487.275 посета
Тренутно на сајту: 324 посетилац(a)