Гласање о изменама Закона о референдуму у 13 часова 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Гласање о изменама Закона о референдуму у 13 часова
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
10.12.2021 | 0 коментар(а)



Председник Скупштине Србије Ивица Дачић заказао је за данас у 13 часова гласање о изменама Закона о референдуму, пошто се нико од

посланика није јавио да о тим изменама закона расправља.
Неколико чланова се мања у односу на недавно усвојени Закон о рефередуму и народној иницијативи.
Прво укидају се таксе за оверу потписа, друго неће бити могуће расписати референдум о истом питању у року краћем од четири године, а парламент у року од те четири године неће моћи да донесе одлуку другачију од оне која је потврђена на референдуму.

Омогућава се и да представници овлашћених предлагача буду део органа за спровођење референдума.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је раније за Тањуг да измене Закона о референдуму и народној иницијативи немају никакве везе са донетом одлуком о расписивању и одржавању референдума о уставним променама у области правосуђа за 16. јануар.

Мартиновић: Вучић победио, води народну политику

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић рекао је данас да је председник Србије Александар Вучић показао да политика може да се води другачије у односу на претходну власт.

“Данас многи тријумфују над наводним поразом Вучића, тријумфију Ђилас, Јеремић, Тадић, Саво Манојловић и поједини хрватски медији. Јутарњи лист објавио - Вожда изгубио прво полувреме. Ја вам кажем да Алескандар Вучић није изгубио већ победио, јер је показао да политика у Србији може да се води на другачији начин него они који данас славе његов пораз”, рекао је Мартиновић у Скупштини Србије.

Мартиновић је казао да је Вучић отишао и саслушао народ, разговарао са мештанима Горњих Недељица у вези са компанијом Рио Тинто и упитао да ли је неко од претходних председника, председника владе, министара отишао у народ да објасни народу како је могуће да се три шећеране продају за девет евра, који је био смисао пљачкашке приватизације, да каже како је државна имовина распродата…

“Је л неко отишао у народ и покушао да објасни том истом народу како је да Шиптари прогласе независност КиМ 2008. године. Председник Борис Тадић који данас држи лекције је тог дана побегао у Румунију”, рекао је он.

Многи су прокоментарисали да је Вучић требало да пусти водене топове на протестима, али је, каже Мартиновић, шеф државе и ту показао да се разликује од Тадића, Ђиласа, Јеремића.

Мартиновић је подсетио да је на митингу напредњака 2008.године који је био пријављен у складу са законом жандармерија тукла људе, да је том приликом и Вучић задобио неколико удараца у стомак, а да је Ранко Панић убијен.

“Ранко Панић је убијен. Полицијском цокулом су му смрскали лобању. Да ли је неко од њих отишао код мајке Панића”, питао је Мартиновић.

Самостални посланик Владан Глишић оценио је такође да повлачење и измене закона о експропријацији, односно референдуму није пораз Александра Вучића, јер је ослушнуо глас народа, али да јесте својеврстан пораз посланичког клуба СНС.

“Позив вама је да мање поштујете партијску дисциплину јер ћете више урадити и за странку и за председника”, рекао је Глишић.

Изменама закона о референдуму и повлачењем Закона о експропројацији је Србија добила, додао је Глишић.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skupstina srbije zakon eksproprijacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.897.055 посета
Тренутно на сајту: 485 посетилац(a)