Мистериозни смрад шири се Улицом Милутина Мандића, надлежне службе пребацују одговорност 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Мистериозни смрад шири се Улицом Милутина Мандића, надлежне службе пребацују одговорност
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
03.11.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Становници Улице Милутина Мандића у Чачку дуже од месец дана у својим домовима осећају непријатан мирис који како кажу
Илустрација, Фото: ГЗС

„штипа за очи и нос”. Проблем су пријављивали више пута надлежним службама али осим излазака на терен, нема ни одговора на питање шта ствара тај смрад, нити има решења овог проблема.

Према речима стновнице ове улице, Љиљане Аврамовић, непријатан мирис се прво појавио на једном крају улице, али се убрзо проширио и на остатак.

„Смрад је почео да се осећа пре месечак дана прво из купатила, а онда је кренуло и да се шири по кући. Тај мирис пара, штипа за очи и нос. Прво сам мислила да се осећа само код мене, али се појавио код свих комшија. У почетку нисмо обраћали пажњу али је постало неподношљиво”, каже Љиљана и додаје да су се обраћали свим служаба града Чачка, а чак су писали и министарствима.

„Звали смо водовод. Они су дошли, отварали шахте али су биле чисте. Пријавили смо комуналној инспекцији, ватрогасцима. Долазила је и полиција, Цивилна заштита, чак су долазили и из Србијагас-а. Али опет ништа. Ми смо обавестили и градоначелника Тодоровића, а на терен је излазио је и Ерић из Одељења за ванредне ситуације. Обратили смо се и Еколошкој служби и писали министарствима али до данас нисмо добили одговор”, истакла је она.

Како каже, у близини ове улице налази се хладњача, неколико већих фирми али и мањих фарбара, па постоји могућност да се код њих крије извор непријатног мириса.

Љиљана истиче да је смрад постао интезивнији у последња два дана, али да се сада, за разлику од пре месец дана, може разазнати мирис фарбе и разређивача. Екипе Водовода су поново пре десетак дана изашле на терен, узеле узорке воде из шахтова, а резултате и даље чекају.

„Чини ми се да се јаче осећа пред кишу. Не бих да правим некакве теорије завере али као да неко прати прогнозу и када се најави киша онда у канализацију проспе нешто што изазива овај смрад. Бар да сазнамо шта је. Ако не постоји решење ми ћемо трпети али да знамо о чему се ради, да не трујемо децу”, закључила је Љиљана.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK MILUTINA MANDICA SMRAD MIRIS NAFTA BENZIN FARBA RAZREDJIVAC KANALIZACIJA VODOVOD VATROGASCI GAS SRBIJAGAS

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.398.067 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)