Одржани шести “Дани пастрмке” у Љубишу 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Одржани шести “Дани пастрмке” у Љубишу
Trenutno na sajtu: 511       |       Podeli:
08.08.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - Златиборско село Љубиш, познато по својим купалиштима, рибњацима пастрмке, етно ресторанима домаће кухиње,

најдужем зипп лине-у, а од давнина чувено по умним и отреситим људима, великану српске хидротехнике Пећинару, генералу Крсти Смиљанићу, песнику Златибора Љубивоју Ршумовићу, задњих година највише се дичи једном специфичном манифестацијом за овај крај – Данама пастрмке.


Овогодишњи, шести по реду “Дани пастрмке” одржани под слоганом “Љубишница је вечна док јој је пастрмка верна” били су идеално место за такмичење у припреми јела од пастрмке у близини кафане „Пећинар“, али и дегустацију исте.

Фото: ТО Златибор


Манифестацију је отворио председник Општине Чајетина Милан Стаматовић захваливши се свим учесницима и посетиоцима на доприносу који дају. Такође, напоменуо је да сваке године Љубиш посети све већи број гостију из околине и региона, и да се упркос пандемији традиција одржавања ове аутентичне и лепе манифестације наставља.
Такмичари су били на висини задатка, ведрог духа и доброг расположења. Свако је рибу спремао на свој начин, уз декорацију или бело вино, а у конкуренцији је било пет екипа, па се мирис чорбе и рибе брзо проширио долином реке.


Стручни жири није имао лак задатак, али након дегустације и оцењивања донео је одлуку да је најбољу и најукуснију пастрмку су припремили млади Добрица Терзић и његова екипа, а најуспешнији у припремању рибље чорбе били су дугогодишњи учесници, екипа „С коца и конопца“ из Ариља.

Фото: ТО Златибор


Организатори ове манифестације су Удружење произвођача калифорнијске пастрмке „Љубишка пастрмка“ и Месна заједница Љубиш, а покровитељи су општина Чајетина, ТО Златибор, СЦ Чајетина и Златиборски еко аграр.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor ljubis pastrmka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.121.428 посета
Тренутно на сајту: 511 посетилац(a)