Хаотично стање, заказан протест у Пријепољу, прекинута конференција за штампу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Хаотично стање, заказан протест у Пријепољу, прекинута конференција за штампу
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
10.05.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Конференцију за штампу коју су јуче за 15.00 часова заказали представници Општинског већа

 

заједно са представницима Спортског савеза прекинута је након упада Елдара Лисице, који је затражио да се и он у име Спортског савеза обрати медијима.

Члан Општинског већа Небојша Жунић каже да се ради о недоличном понашању једног спортског радника који је на један дрзак и безобразан начин прекинуо обраћање медијима.

„На конференцији за штампу био је члан Општинског већа Едиб Кајевић, председник Спортског савеза у Пријепољу Адмир Мушовић и ја. Крајње непристојно упао је Лисица због чега смо били принуђени да прекинемо конференцију и пређемо у Општину, где смо позвали и новинаре. Међутим, за нама је кренуо и Лисица па смо конференцију за штампу на којој смо требали да изнесемо став Општине о штрајку глађу Адиса Мицановића одложили за данас”, казао је Жунић за Глас западне Србије.

Са друге стране Елдар Лисица тврди да је то конференција за штампу коју држе локални политичари и да нема везе са Спортским савезом.

„Случајно сам сазнао за конференцију коју је наводно сазвао Спортски савез и представници општине. Веома једноставно је утврдити ко је председник Спортског савеза увидом у АПР, где стоји моје име. Према томе, не може неко у име Савеза држати конфернцију, и сматрао сам да ако је већ тако, ја лично треба да присуствујем. Нисам се непристојно понашао, већ сам им само показао решење из АПР и затражио да се обратим медијима. Они су устали и отишли са намером да одрже обраћање медијима у Општини, али сам ја кренуо са њима”, рекао је Лисица за ГЗС.

Незванично сазнајемо да би нова конференција за штампу могла бити одржана данас, и постоји могућност да се коначно појави председник Општине Пријепоља, који је до сада избегавао да објасни медијима шта се догађа.

Глас западне Србије није био обавештен о јучерашњој конференцији за штампу.

Протест у 12.00 часова

Иначе, ситуација око штрајка глађу, изазвана расподелом буџетског новца Спортским организацијама, већ је на ивици протеста. Од јуче преко друштвених мрежа позивају се незадовољни грађани, на скуп подршке Адису Мицановићу, данас у 12.00 часова испред општинске зграде. Како сазнајемо Мицановићу ће се у 10.00 часова, у штрајку глађу, придружити и одбојкашице, а подршку им пружа и све више јавних личности у граду.

Позив Подршке Адису Мицановићу, који кружи друштвеном мрежом Фејсбук

Глас западне Србије јутрос је обавио интервју са Небојшом Жунићем, чланом Општинског већа поставивши му питања која се тичу актуелне ситуације у вези расподеле новца. Питали смо га ко је председник и чланови комисије која је вршила расподелу новца. и како коментарише насталу ситуацију. Такође затражили смо да председница Комисије Бјанка Нововић достави списак свих Спортских организција које су аплицирале за буџетска средства, коме су она одобрена у којим износима, као и имена свих чланова Комисије која су о томе одлучивала.

Интервју ћемо емитовати за сат времена.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.736.410 посета
Тренутно на сајту: 462 посетилац(a)