Мицановић у све тежој ситуацији али не одустаје: „Нећу да се помирим да живим у држави у којој будеш кажњен ако пријавиш криминал” 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Мицановић у све тежој ситуацији али не одустаје: „Нећу да се помирим да живим у држави у којој будеш кажњен ако пријавиш криминал”
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
13.05.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Адис Мицановић не одустаје од штрајка глађу, и даље борави испред зграде општине где је започео протест прошлог уторка

Он каже да, иако се рђаво осећа, нема намеру да одустане од истине по цену живота.

,,За мене као човека понижавајуће је да прихватим лаж и превару коју су наметнуле локалне власти. Увек сам за образ био спреман да дам живот. Не могу да се помирим да живим у држави у којој пријавиш криминал и будеш кажњен. Образ и истина немају цену, нека остане уписано да су победили преваранти и да је свачији живот сем њиховог интереса неважан” - каже Мицановић за ГЗС.
Он је, иначе, од почетка протеста смршао осам килограма, не узима храну, од воде живи, и чајева. У неколико случајева хитна помоћ укључивала га је на одржавање инфузијом.

Зиндовићу најпречи власт и колаиција

Представници локалне власти огласиле су се јуче тврдећи да Мицановић штрајкује без разлога. Занимљиво је да се председник општине Пријепоље, Драгољуб Зиндовић, од којег јавност очекује објашњење, не оглашава нити одговара на позиве медија. Овај штрајк би међутим могао угрозити политичку коалицију у овом граду јер би у случају попуштања реаговала странка Муамера Зукорлића (СПП) која у овом тренутку има уцењивачки капацитет па би власт могла пасти.

Иначе пријепољска коалиција крајње је чудновата будући да је чине странке које су на републичком нивоу у дебелој опозици Српској напредној странци (СДА и Нова Србија). Истовремено, странка Расима Љајића потпредседника Владе (СДП), која је појединачно освојила највећи број мандата у Пријепољу, налази се у опозицији а разлог је највероватније реваншизам актуелног председника општине који није опростио СДП-у смењивање са тог места  почетком ове деценије.
Пријепољску власт, међутим, окивају бројне афере и, како многи сматрају, отимачина партијског плена. Ниједна већа инвестиција није стигла у овај град а неколико значајнијих радова, међу којима су мост на Лиму, реконструкција седишта општине и пут на Коловрату готово су обустављени.
Незадовољство у овом граду све је веће што показује чињеница да је за само пар дана преко хиљаду људи потписало петицију подршке Мицановићу, а цео случај могао би ескалирати у шире протесте.
За сада су се огласили народни посланници (СДП - а Муамер Бачевац и СРС - а Зоран Деспотовић) који су затражили да реагују државни органи и Министарство унутрашњих послова од којег се тражи да испита цео случај наводне манипулације везане за комисију и трошење народног новца преко ,,теткине фирме” коју повезују са Самиром Тандиром због родбинских односа.

Нема аваза ни од лекара др Бата Садовића који поседује углед у овом граду али се он брзо топи због прећуткивања свега што се догађа на штету грађана, али и зато што се на локалним изборима заклињао у напредак овог лепог града у старој Србији.
Председник локалног огранка СДП - а Есад Хоџић за сада реагује са задршком, вероватно и сам оптерећен аферама из његовог времена. Али, руку на срце, оне су биле далеко мањег обима него садашње. Очигледно је да ће наредних дана морати да се тражи решење за овакву ситуацију. Недопустиво је да осамнестогодишње девојке штрајкују глађу а држава не реагује док се СНС прави незаинтересован и препушта ситуацију анархији.
За то време, поједине партије које су жестоки противници напредњацима у Републици ћуте ушушкане под скуте СНС -а. И није им лоше, али када их пита неко како је то могуће да ,,горе не ваља ништа а доле је супер” немају одговор се. Осим што кажу: „Локал је нешто друго...”
Цену свега плаћају грађани Пријепоља којима се смучила таква политика пошто резултате осећају на својој кожи.
ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.921.753 посета
Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)