Савет родитеља града Ужица у борби против дискриминације, насиља и опасности које вребају у стварном и виртуелном свету 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Савет родитеља града Ужица у борби против дискриминације, насиља и опасности које вребају у стварном и виртуелном свету
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
06.03.2023 | 0 коментар(а)



Ужице - „Заједно у борби против дискриминације у васпитно - образовним установама”, назив

је трибине одржане у Градској кући у организацији Савета родитеља града Ужица. Ово је тек прва у низу трибина које ће бити организоване током године са намером да се на време препознају опасности које вребају у стварном и виртуелном свету, наводи се на сајту града Ужица.

„Сваког месеца Савет родитеља града Ужица бавиће се одређеном темом као што су дискриминација, борба против болести зависности или насиље, а родитељи који имају одређену тему којом би волели да се баве и тако побољшају положај деце добродошли су да изнесу своје идеје”, истакла је председница Савета родитеља града Ужица Милена Вићевић.

Према њеним речима ускоро ће уследити још два предавања „Да нам школа буде сигурна” и „Опасности које вребају младе у стварном и виртуелном свету”, јер су то теме које су заправо последице дискриминације.

Гордана Савић из Ужичког центра за људска права и демократију, једна од ауторки трибине истакла је да се дискриминација не сме игнорисати, нарочито у школама, да је неопходно да сви будемо толерантни једни према другима и да уважавамо међусобне различитости.

„Битна је едукација људи на ову тему како би се заштитили од дискриминације, а штите се знањем. Ми као грађани треба да знамо наша права, а систем треба да их штити. Не смемо игнорисати дискриминацију, нарочито на школском нивоу. Треба изградити друштво које је толерантно и поштује различитости”, казала је Савић.

Унапређење положаја деце, али и наставника, учитеља и васпитача основни су циљеви којима се води Савет родитеља града Ужица у свом раду. Ово тело ће настојати да својим предлозима утиче на стварање бољих услова у школама и васпитним установама, а трибине и предавања део су плана који се односи на едукацију и превентивно деловање.

Тема наредне трибине заказане за 23. март биће насиље, а крајем априла на трибини на Педагошком факултету, Влада Арсић, новинар, писац и сарадник фондације Јурић говориће о опасностима које вребају у стварном и виртуелном свету.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice savet roditelji diskriminacija nasilje mladi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.432.724 посета
Тренутно на сајту: 366 посетилац(a)