Инвестиције на подручју Чачка у 2022. планиране на чак 84 милиона евра, од тога држава даје 55 милиона 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Инвестиције на подручју Чачка у 2022. планиране на чак 84 милиона евра, од тога држава даје 55 милиона
Trenutno na sajtu: 458       |       Podeli:
25.11.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Градска управа у Чачку позвала је све мештане и стручну јавност да се упознају
Фото: ГЗС

са нацртом планираних инвестиција града за 2022. годину и дају своје предлоге. Расправа се спроводи до 9. децембра по документу којег је потписао градоначелник Милун Тодоровић.

План предвиђа да се у идућем лету, што се тиче градског буџета, уложи чак 3,38 милијарди динара (28,9 милиона евра) у нове објекте и обнову старих, неопходне радове на градској имовини, школама и вртићима, подизање фискултурних дворана и друге, мање захтевне подухвате, а све је разврстано у 216 ставки, односно послова. Истовремено, предвиђено је да из буџета Републике, министарстава и републичких јавних предузећа у градњу на овом подручју буде уложено још 6,5 милијарди динара (55 милиона евра).

Прибављању земљишта у јавну својину, из градске касе, намењено је 400 милиона динара (за улице, приступни пут фабрици за пречишћавање отпадних вода, нови хиподром, затворени базен, скијалиште у Риђагама). За куповину грађевина у јавној својини предвиђен је 300 милиона (поред другог ту је и трећа рата за зграду „Халк банке”).

Следећих 150 милиона биће уложено у пројектовање 11 нових здања, као што су комплекс градске болнице у Чачку и РХ Центра у Овчар Бањи, вртића, градске кошаркашке хале и споменика кнезу Страцимиру.

Будући споменик кнезу Страцимиру у центру Чачка, дело вајара Зорана Ивановића, Фото: Илустрација из књиге „Храм Св. Вазнесења господњег у Чачку”  

У изградњу и реконструкцију објеката од јавног значаја требало би да буде усмерен највећи износ, чак милијарду динара. На том списку су изградња споменика Стацимиру, фискултурне сале у Доњој Трепчи, Трнави, Економској школи и Гимназији, обнова Улице Цара Душана и куће Хаџића, подизање здравствене станице у Љубићу и вртића у Заблаћу, обнова бедема на левој обали Мораве и постављање стаза на градском хиподрому.

За одржавање и нове радове на саобраћајницама у граду и по селима намењено је 300 милиона, за водоводе по селима 200, канализацију 100. Основним школама требало би да буде послато 105 милиона за опрему, улагање у зграде и одржавање, а средњим 33 милиона. У опремање предшколских установа биће уложено 96 милиона, и још 38 за инвестиције на зградама, као и 14 за одржавање.

Установе културе добиће 37 милиона за опремање и још 9 за текуће одржавање, а Спортски центар „Младост” 56 милиона при чему је највећа ставка (28) изградња дечјих игралишта у граду. Центру за социјални рад намењено је 1,5 а „Зрачку” 1,1 милиона динара, док би Дом здравља требало да добије 10 милиона за опрему и набавку возила.
Следећих 504 милиона град ће издвојити у капиталне инвестиције, као један од улагача. На тој листи су, рецимо, изградња трафо станице у Мрчајевцима 35/10, обнова саобраћајница оштећених током радова на изградњи ауто – пута Чачак – Пожега, подизању брзе саобраћајнице Катрга – Мрчајевци – Крагујевац, мостова на Западној Морави и Чемерници, видиковца на Каблару, обнови градске хале, изградњу затвореног базена, успостављању музеја кошарке у Соколани и још низу пројеката који се тичу установа културе.

Водећи инвеститор у овом делу улагања, капиталних, јесу Република Србија из свог буџета, њена министарства и јавна предузећа и тај износ за 2022. годину прорачунат је на чак 55 милиона евра, од чега се 1,35 милијарди динара односи на иградњу бране на Рзаву, у Сврачкову.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK INVESTICIJE BUDZET DRZAVA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.259.648 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)