Necete verovati  - velika leva
close
banner-itembanner-itembanner-itembanner-item

Данка на невероватан начин „спасава” бракове: Вратила се из Београда у родну у Гучу и започела јединствен бизнис у Србији

27/09/2021
image-gallery-item
Фото: РИНА
Лучани - Пратећи светске трендове и актуелну епидемиолошку ситуацију, Данка Мудринић

решила је да се из Београда врати у родну Гучу. Уз помоћ породице поново је отворила кафану својих родитеља која је и најстарија у овој варошици, али је заједно са пријатељима одлучила да покрене и нови посао, она је oдлучила да мирисе и укусе драгачевског краја спакује у конзерву али на потпуно нов и необичан начин.

"Традиционално припрељено без конзерванса, адитива, елмугатора и појачивача укуса наш производ се штити искучиво стерилизацијом на високој температури. Драгачевци си одлично прихватили нашу конзервирану храну. Кроз шалу кажу да сада увек имају спремљен ручак и да смо тако спасили многе бракове", рекла је за РИНУ, Данка Мудринић повратница из престонице.

Храна се припрема на исти начин као у домаћим кухињама, а циљ је да сви производи буду из драгачевског краја. Месо купују од локалног месара, а поврће од локалног мештана драгачевског краја", рекла је Данка.

Припрема је крајње једноставна, и довљно је око пет минута да све буде топло и свервирано, осим правих дмаћих масних специјалитета у Данкиним конзервама могу с енаћи веганска и посна јела.


"Ово је храна коју спремају наше маме и баке тако да овај драгачевски купус ништа се не раликује од оног који би пробали на Сабору трубача у Гучи или било где другде. За само севрирање конзерве потребно је неких пет минута, стави се у хладну воду и када прокључа охлади се и спремна за конзумирање и то јело ће бити као да сте га скували у шерпи", изјавила је Јована Стојановић, технолог.

Ипак да би се дошло до оваквих резултата било је потребно време јер су ови вредни и занимљиви људи били решени да квалитет буде приоритет.

"Било је потребно много анализа и провера до тога колико га и када треба кувати на колико степени. Имали смо проблем, нико овакав вид хране не спрема у Србији и региону јер је све прешло у индустријску производњу и то је наша разлика. Свако наше припремање хране креће сецкањем лука, запече се поврће, ништа од адитива не користимо", додао је Предраг Јовановић.

 

 

ГЗС/РИНА

biznis guca

Podeli

facebooktwitterpinterestredditlinkedinwhatsappvibertelegrammail

Dodaj komentar

Ime i prezime
Komentar

Dodaj sliku

image-gallery
|
Dodaj linkclose
1+1=

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.

desna gif velika redakcija gzs

locationŽupana Stracimira 9/1, Čačak

mailredakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com


Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.


Izrada: DD Coding

© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.